Βούτσης: Θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τις ανακεφαλαιοποιήσεις

Βούτσης: Θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τις ανακεφαλαιοποιήσεις

Ότι θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων στη Βουλή, η οποία θα αποτιμήσει τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στις τράπεζες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. θα έχουν ψηφιστεί από την Ολομέλεια έως το τέλος της επόμενης εβδομάδος, ενώ το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης θα εισαχθεί την Δευτέρα στην αρμόδια Επιτροπή.

Ακόμη, στις 22 Δεκεμβρίου, σε ειδική διαδικασία της Βουλής, παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς, θα διαβιβαστεί το ψήφισμα για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Αναφερόμενος στην εκκρεμότητα με τη νόμιμη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών, όπως είναι το ΕΣΡ και το ΑΣΕΠ, ο κ. Βούτσης είπε ότι έως τις 20 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθούν οι εκλογές στη ΝΔ «θα έχουμε άτυπες συζητήσεις σε επίπεδο μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αμέσως μετά θα έρθει πρόταση σε ειδική συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων».

Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δε θα αλλάξει ούτε η διάταξη για την πλειοψηφία των 4/5 που χρειάζεται ώστε να ληφθεί απόφαση για τα μέλη του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, αλλά ούτε και η σύνθεση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ακόμη, τόνισε ότι «είναι ανοιχτό» και εξαρτάται από την βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας το ενδεχόμενο να συνεχίσει το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

Αναφορικά με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά της» και «αρκετά κεφάλαια είχαν απόψεις και στοιχεία που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση στη συζήτηση για το χρέος που θα γίνει στις αρχές του 2016».

Ερωτηθείς για τον έλεγχο της συμφωνίας συμβιβασμού με τη Siemens, και το ενδεχόμενο κλήσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεχίσει την έρευνά της, ενώ επεσήμανε ότι στην πρόσφατη συνάντησή τους ο διοικητής της ΤτΕ «επαναβεβαίωσε τη διάθεσή του» να προσέλθει να καταθέσει στη Βουλή.

Τέλος σημειώνεται ότι συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, και αντιπρόεδρος ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.Σχόλια