Βρετανίδα τουρίστρια έπεσε σε γκρεμό και σώθηκε χάρη στο Facebook

Βρετανίδα τουρίστρια έπεσε σε γκρεμό και σώθηκε χάρη στο Facebook

Την απίστευτη ιστορία μίας Βρετανίδας τουρίστριας στην Κρήτη, της οποίας η ζωή σώθηκε χάρη σε μία αιωνόβια ελιά και στο… Facebook περιγράφει σήμερα σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror.

Η πτώση της 55χρονης Sandi Allcock από έναν γκρεμό ύψους περίπου 300 μέτρων κατά τη διάρκεια μίας βόλτας της στον ελληνικό νησί θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, αν δεν είχε ανακόψει την πτώση της μία αιωνόβια ελιά στα 107 μέτρα.

Παρά το γεγονός ότι είχε 20 σπασμένα κόκαλα και ότι οι πέτρες κάτω από τα πόδια της υποχωρούσαν, η Allcock γνώριζε ότι έπρεπε πάση θυσία να καλέσει βοήθεια αν ήθελε να βγει ζωντανή από αυτή τη δοκιμασία.

Sandi-1

Πώς θα γνώριζαν όμως πού να την ψάξουν οι διασώστες όταν και η ίδια καλά καλά δεν ήξερε πού βρισκόταν; Πανικόβλητη, προσπαθούσε να περιγράψει αυτά που έβλεπε στους άνδρες του σωστικού συνεργείου αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι που της ήρθε μία εξαιρετική ιδέα.

«Ποστάροντας μια φωτογραφία του σημείου όπου βρισκόμουν στο Facebook κατάφερα να δείξω γρήγορα στους διασώστες την τοποθεσία μου. Ήξερα ότι κάποιος θα μπορούσε να αναγνωρίσει αυτό το μέρος όταν το έδειχναν στους ντόπιους», είπε η γυναίκα στη βρετανική εφημερίδα.

Sandi-2

Πράγματι, ένας ντόπιος δύτης αναγνώρισε αμέσως την περιοχή και έδωσε οδηγίες στα σωστικά συνεργεία πού μπορούν να τη βρουν.

Η 55χρονη τουρίστρια επισκέφθηκε το ελληνικό νησί μετά από την απόλυσή της τον Φεβρουάριο του 2014 και βρισκόταν ήδη 4 μήνες στο νησί την ημέρα της επεισοδιακής εκείνης βόλτας, που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.Σχόλια