Βρετανός δημοσιογράφος καταγγέλλει την CIA για συνεργασία με τους πρώην απαγωγείς του

Βρετανός δημοσιογράφος καταγγέλλει την CIA για συνεργασία με τους πρώην απαγωγείς του

Ο δημοσιογράφος Άντονι Λόιντ της εφημερίδας «Times», ο οποίος είχε απαχθεί το 2014 μαζί με ακόμη έναν συνάδελφό του από αντάρτες στη Συρία, ισχυρίζεται πως ένας από τους απαγωγείς του δουλεύει πλέον για τις αμερικανικές δυνάμεις.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα, ο Λόιντ εξηγεί ότι πρόσφατα αναγνώρισε εκείνον που τον πυροβόλησε σε ένα βίντεο που δείχνει μαχητές οι οποίοι «ανήκουν» όλοι σε μια ομάδα που στηρίζεται από τη CIA, την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

«Με πυροβόλησε ενώ ένα πλήθος παρακολουθούσε, αφού προηγουμένως με χτύπησε άγρια, κατηγορώντας με ότι ήμουν πράκτορας της CIA. Τώρα, όπως φαίνεται, δουλεύει αυτός για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες» γράφει ο δημοσιογράφος.

Ο Άντονι Λόιντ καυτηριάζει μέσα στο άρθρο του το γεγονός πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τέτοιους ανθρώπους.

«Αυτοί είναι οι πιο πρόσφατοι σύμμαχοι των Δυτικών εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία» προσθέτει, τονίζοντας ότι ζήτησε μάταια από τον αμερικανικό στρατό να του εξηγήσει πώς είναι δυνατόν «ένας διαβόητος απαγωγέας να περνάει τις αμερικανικές διαδικασίες ελέγχου».

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν το 2015 ένα πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν Σύρους μετριοπαθείς μαχητές που επιθυμούν να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Η προσπάθεια αυτή επικεντρώθηκε κυρίως στους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS) που πολεμούν στη βόρεια Συρία και στηρίζονται επί τόπου από άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

 

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Έρχεται έλεγχος στα προφίλ των πολιτών στα social media για να εντοπίσουν την φοροδιαφυγήΣχόλια