Βρέθηκε η μυστική συνταγή που μετατρέπει τα πάντα σε… χρυσάφι!

Βρέθηκε η μυστική συνταγή που μετατρέπει τα πάντα σε… χρυσάφι!

Μπορεί μέχρι σήμερα να είχαμε ακούσει για το άγγιγμα του βασιλιά της Φρυγίας, Μίδα μόνο στη μυθολογία, ωστόσο φαίνεται πως πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα μύθο.

Και αυτό γιατί επιστήμονες της Chemical Heritage Foundation (CHF) ανακάλυψαν και δημοσίευσαν τη μυστική συνταγή του Νεύτωνα που θα μπορούσε να μετατρέψει τα πάντα σε χρυσάφι!

Η πραγματεία του Ισαάκ Νεύτωνα, εκτός των άλλων, περιέχει αντίγραφο στα λατινικά των σημειώσεων ενός αλχημιστή, με την ονομασία «Προετοιμασία για την κατασκευή του φιλοσοφικού υδράργυρου», όπου και περιγράφεται λεπτομερώς η δημιουργία του.

Περιλαμβάνει επίσης και τουλάχιστον έναν πείραμα αλχημείας του ίδιου του Νεύτωνα.

«Ο «φιλοσοφικός υδράργυρος» ήταν το βασικό συστατικό της «φιλοσοφικής λίθου», ενώ θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν για το διαχωρισμό των μετάλλων και την επανασύστασή τους σε ό,τι μέταλλο επιθυμούσε ο καθένας», σημειώνει ο James Voelkel, μελετητής αρχαίων βιβλίων.

Σύμφωνα με το… μύθο, η φιλοσοφική λίθος ήταν ένα υλικό το οποίο λέγεται ότι μπορούσε να αλλάξει τη βάση των μετάλλων και να τα μετατρέψει σε χρυσό, αυξάνοντας ακόμα και την ίδια την διάρκεια ζωής ενός ατόμου!

Τα χειρόγραφα, σύμφωνα με το Sputnik, ανήκαν σε μία σειρά εγγράφων που πουλήθηκαν στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s το 1936. Αφού βρήκαν «καταφύγιο» στη συλλογή ενός συλλέκτη για δεκαετίες, οι επιστήμονες δημοσιοποίησαν τελικά στη μυστική συνταγή για τη δημιουργία χρυσού από το… τίποτα.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Σχόλια