Βρυξέλλες: Εννέα συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Βρυξέλλες: Εννέα συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Εννέα συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπως γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Αναλυτικότερα, επτά από τους συλληφθέντες προσήχθησαν, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στον φάκελο που σχετίζεται με τον Μπιλάλ Χαντφί, ενός εκ των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα, κατά τη διάρκεια έξι επιχειρήσεων που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες, κυρίως στην κοινότητα Μόλενμπεκ.

Οι αρχές συνέλαβαν άλλους δύο ανθρώπους σε ευρύτερο πλαίσιο ερευνών σχετικά με τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, και άλλοι δύο τζιχαντιστές που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις, οι αδελφοί Μπραχίμ και Σαλά Αμπντεσλάμ, έχουν καταγωγή από το Μόλενμπεκ.

Ο Μπιλάλ Χαφντί, ηλικίας 20 ετών, γαλλικής υπηκοότητας, κάτοικος ωστόσο Βελγίου, ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από το στάδιο Σταντ Ντε Φρανς, κοντά στο Παρίσι. Μάλιστα, οι βελγικές αρχές είχαν ανοίξει φάκελο για εκείνον από τις αρχές του 2015, αφού έφυγε για τη Συρία.

Εκτός του Μόλενμπεκ, έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο Ούκλε, στο κέντρο των Βρυξελλών και στο Ζετ, κοινότητες της βελγικής πρωτεύουσας «στο άμεσο περιβάλλον του Χαφντί, της οικογένειάς του, των φίλων του», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας.Σχόλια