Βρυξέλλες: Βόμβα με καρφιά & σημαία του ΙΚ εντόπισαν οι αρχές σε σπίτι

Βρυξέλλες: Βόμβα με καρφιά & σημαία του ΙΚ εντόπισαν οι αρχές σε σπίτι

Έναν εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε καρφιά, ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και χημικές ουσίες, βρέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποίησαν σήμερα οι αρχές σε σπίτι στις Βρυξέλλες, μετά από τις επιθέσεις που βύθισαν στο πένθος τη βελγική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Οι έρευνες που έγιναν σε μια κατοικία στο Σάερμπεκ (σ.σ. μια κοινότητα των Βρυξελλών) οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός εκρηκτικού μηχανισμού που, μεταξύ άλλων, περιείχε και καρφιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία. Στο ίδιο σπίτι αστυνομικοί βρήκαν επίσης χημικά προϊόντα και μια σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, είχε δηλώσει ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών.

Τα ευρήματα των αρχών έρχονται σε συνέχεια και ως επιβεβαίωση της φωτογραφίας που δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι οι τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στις Βρυξέλλες χρησιμοποίησαν βίδες – καρφιά για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Η ακτινογραφία είναι ενός από τα θύματα της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, στην οποία φαίνεται ένα καρφί που έχει διαπεράσει το σώμα του και έχει καρφωθεί στο θώρακά του.Σχόλια