Ξαναχτυπά η σπείρα με τα μαϊμού-τροχαία…

Ξαναχτυπά η σπείρα με τα μαϊμού-τροχαία…

Του Πέτρου Κουσουλού 

Τον τρόμο σε ανυποψίαστους γονείς σκορπά άλλη σπείρα εκβιαστών η οποία τηλεφωνεί (βράδυ) σε σπίτια και ζητά εκβιαστικά μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι μέλη της οικογένειας έχουν εμπλακεί σε τροχαίο και έχουν σκοτώσει άνθρωπο! 

Παρά την σύλληψη πριν από καιρό δυο γυναικών που χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη μέθοδο για να αποσπούν χρήματα , άλλοι απατεώνες συνεχίζουν το έργο τους…

Όπως πληροφορείται το ereportaz από θύματα της σπείρας, το τελευταίο δεκαήμερο άγνωστοι άνδρες τηλεφωνούν (συνήθως ξημερώματα) σε σπίτια και αναφέρουν ότι τα αγόρια της οικογένειας κρατούνται επειδή έχουν εμπλακεί σε τροχαίο και έχουν σκοτώσει άνθρωπο.

Καταγγελία 

«Πήραν την μητέρα μου στις 3 το πρωί. Της είπαν ότι κρατούμαι στο Δικαστικό Μέγαρο επειδή έχω σκοτώσει άνθρωπο σε Τροχαίο και ότι εάν τους έδινε λεφτά θα με άφηναν ελεύθερο. Πήγε να πάθει εγκεφαλικό από την τρομάρα της μέχρι να καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί μου. Συνήθως τηλεφωνούν ξημερώματα για να πιάνουν τον κόσμο στον… ύπνο», λέει στο ereportaz παρολίγο θύμα της σπείρας.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ συνιστούν σε εκείνους που δεχθούν «τηλεφωνήματα για τα τροχαία μαϊμού» αφενός να διατηρούν την ψυχραιμία τους και αφετέρου να επικοινωνούν απευθείας με τις Αρχές.Σχόλια