Ξεκινά η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin

Ξεκινά η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin

Ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου στις 5 Μαΐου του 2010, της πυρκαγιάς στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα θα αναβιώσουν σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο εμπρησμός της τράπεζας από βόμβα μολότοφ κατά τη διάρκεια μεγάλης αντιμνημονιακής συγκέντρωσης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας είχε ως αποτέλεσμα να βρουν θάνατο 3 υπάλληλοι της τράπεζας, η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Ενώ έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσουν 2 νεαροί που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίοι οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη, περιγράφεται λεπτομερώς πώς ενήργησαν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη Marfin, Θ.Σίψας και ο Π.Αντρέεβ, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα: «Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ. Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «MARFIN-EGNATIA BANK» και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη…»

Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο Θ.Σίψας ενώπιον του ανακριτή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι έχει στοχοποιηθεί από τις διωκτικές Αρχές.Σχόλια