Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής – Στο κενό οι ενστάσεις ακυρότητας που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι

Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής – Στο κενό οι ενστάσεις ακυρότητας που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι

Με την απόρριψη των ενστάσεων ακυρότητας από την εισαγγελέα της έδρας, άνοιξε η αυλαία της δίκης της Χρυσής Αυγής, σήμερα Τρίτη, στον Κορυδαλλό.
Η κύρια Αδαμαντία Οικονόμου είπε «όχι» στην υπεράσπιση, με βασικό σκεπτικό ότι οι ενστάσεις προβάλλονται απαραδέκτως, καθώς θα έπρεπε να είχαν προταθεί ως το τέλος της προδικασίας.
Η ίδια διαφοροποιήθηκε μόνον στην περίπτωση του Διονύση Λιακόπουλου (γνωστού από την υπόθεση δολοφονίας του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν), καθώς επιφυλάχθηκε να απαντήσει κατά την πρόοδο της διαδικασίας στην ένσταση με την οποία ζητούσε την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του.

Η Πολιτική Αγωγή συντάχθηκε με τη θέση της εισαγγελέως.

Ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε ήταν κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής (ΠΑΜΕ), καθώς, όπως είπε, δεν του επιτρέπεται (σσ: η Πολιτική Αγωγή δεν νομιμοποιείται παρά μόνον απέναντι σε συγκεκριμένους κατηγορουμένους), να τοποθετηθεί επί ενστάσεων οι οποίες εγείρουν νομικά ζητήματα, όπως το διαρκές έγκλημα, τα οποία και επηρεάζουν τελικά την όλη διαδικασία. «Περιορίζεται το αντικείμενο της δίκης», σημείωσε χαρακτηριστικα.

Ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ζήτησε πάντως γραπτώς την πρόταση της εισαγγελέως προκειμένου να τοποθετηθεί.Σχόλια