Ξένος Τύπος: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε αεροπορικές επιθέσεις

Ξένος Τύπος: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε αεροπορικές επιθέσεις

Ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων των συμμάχων υποστηρίζει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, επικαλούμενη ως πηγή το σχετιζόμενο με το ISIS πρακτορείο ειδήσεων al-Amaq, το οποίο ανακοίνωσε ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε την Κυριακή.

«Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στη Ράκα την πέμπτη ημέρα του Ραμαζανιού», αναφέρει το πρακτορείο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Νωρίτερα, και οι συριακοί σταθμοί Sama TV & al-Ekhbariya έκαναν λόγο για θάνατο του Μπαγκντάντι, επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στο ISIS, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ακόμη, ότι πριν από λίγες ημέρες, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα στον ιρακινό Τύπου ότι ο αλ-Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί.

Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν αποφύγει να επιβεβαιώσουν οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με τον τραυματισμό του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο USA Today, η διεθνής συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει το θάνατό του, με τον συνταγματάρχη, Κρις Γκάρνερ, να περιορίζεται στις δηλώσεις του λέγοντας απλώς πως γνωρίζει τις σχετικές αναφορές.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι και στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές αναφορές σε θάνατο του αλ-Μπαγκντάντι, οι οποίες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν.

 Σχόλια