Ξεπεράστηκε το νομικό εμπόδιο στη συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου

Ξεπεράστηκε το νομικό εμπόδιο στη συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου

Τη διαλυτική αίρεση που ήθελε τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος να ακυρώνεται εάν δεν είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των τριτανακοπών, στις 14 Φεβρουαρίου 2017 καταργεί το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με δικαστική απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το νομικό κώλυμα που είχε προκαλέσει η εν λόγω προθεσμία δεν υπάρχει πια και μένει πλέον να δούμε τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της Μαρινόπουλος στη Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο δέχθηκε  ότι η πραγματική βούληση των δικαστών που εξέδωσαν την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017 απόφαση (πρόκειται για την απόφαση με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης) ήταν να απορριφθεί ο χρονικός περιορισμός της 14.02.2017, ως προς την επέλευση των αποτελεσμάτων της τεθείσας διαλυτικής αιρέσεως. Το δικαστήριο επίσης διορθώνει αναριθμητισμό που υπήρχε στην απόφαση επί της συμφωνίας εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρινόπουλος είχε καταθέσει  αίτηση ερμηνείας της δικαστικής απόφασης προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο της διαλυτικής αίρεσης της συμφωνίας. Το πρόβλημα που είχε προκύψει είναι το ακόλουθο: μία από τις τρεις διαλυτικές αιρέσεις της συμφωνίας ήταν να μην έχει παρέλθει έως τις 14 Φεβρουαρίου 2017 η προθεσμία άσκησης τριτανακοπής κατά της απόφασης επικύρωσης.

Λόγω της έκδοσης της απόφασης στις 16 Ιανουαρίου και της δημοσίευσής της στις 20 Ιανουαρίου, η καταληκτική πλέον προθεσμία για την άσκηση τριτανακοπών είναι η 19η Φεβρουαρίου 2017.

 

Πηγή: Καθημερινή

 Σχόλια