Ξέσπασε σάλος από το νέο σκίτσο του Αρκά (ΦΩΤΟ)

Ξέσπασε σάλος από το νέο σκίτσο του Αρκά (ΦΩΤΟ)

Απεικονίζεται ένα σκίτσο όπου αναφέρεται ο εξής διάλογος:

  • Κάντε αυτό που πρέπει αν δεν θέλετε να σας καταριούνται οι επόμενες γενιές!
  • Δηλαδή, τι να κάνουμε;
  • Στείρωση!

Αρκετοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον σκιτσογράφο ανάμεσα τους και ο pitsirikos ο οποίος κατηγορεί τον Αρκά ότι τον αντιγράφει.

Σε απάντηση τους ο Αρκάς ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook διευκρινίσεις:

«Αν δεν θέλετε να σας καταριούνται οι επόμενες γενιές κάντε στείρωση», δηλαδή η μόνη πιθανότητα να μην σας καταριούνται οι επόμενες γενιές είναι να μην υπάρξουν επόμενες γενιές.
Δεν υπάρχει πιο άχαρο πράγμα από το να εξηγείς ένα αστείο (και ειδικά ένα αστείο του Αρκά που έχει τόσες συνδηλώσεις ώστε οποιαδήποτε εξήγηση το καταστρέφει). Όμως αυτό το σκίτσο δέχτηκε πολλές αναφορές και αρνητικά σχόλια, ακόμα και κατηγορίες από τον έρποντα κρετινισμό του Διαδικτύου για ευγονική(!!!) και ναζισμό(!!!), γι’ αυτό θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε αυτό το σχόλιο.

 

Το κείμενο του Pitsirikos

Στο site pitsirikos.net ο blogger Pitsirikos ανέβασε άρθρο με τον τίτλο «Ο Αρκάς με αντιγράφει».

Υποστηρίζει ότι προ διετίας είχε γράψει «στειρώστε τους Ελληνες για να σωθεί η Ελλάδα». Και στάζει δηλητήριο: «Καταλαβαίνω πως ο καλός συνάδελφος έχει μεγαλώσει, μπορεί να κακογερνάει, μπορεί να του φταίει που έγινε κάπως φιλελές στα γεράματα, αλλά αυτό δεν του επιτρέπει να παρουσιάζει τις ιδέες μου σαν δικές του» γράφει.

Σημειώνει ακόμη ότι «η σάτιρα και το χιούμορ δεν είναι απαραίτητο να αρέσουν σε όλους· υποχρέωση της σάτιρας είναι να ενοχλεί την εξουσία» και πως «ούτε ο Αρκάς είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους. Θα ήταν ύποπτο να αρέσεις σε όλους». Οπως λέει ο pitsirikos «ο καθένας εχει το δικαίωμα να κριτικάρει και η κριτική είναι σεβαστή. Μόνο οι ηλίθιοι φοβούνται την κριτική. Η υστερία, από την άλλη, δεν είναι σεβαστή. Και βλέπω μια υστερία εναντίον του Αρκά. Λάθος.

 


Σχόλια