Ζητούνται… δήμιοι για το Ριάντ

Ζητούνται… δήμιοι για το Ριάντ

Προκήρυξη για την πρόσληψη οκτώ νέων δημίων εξέδωσε η Σαουδική Αραβία, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη εκτέλεσης του αυξημένου αριθμού θανατοποινιτών της!

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στην προκήρυξη η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο όπου αναρτώνται οι θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα, οι υποψήφιοι νέοι εκτελεστές, δεν χρειάζεται να έχουν κάποια ιδιαίτερα προσόντα, καθώς βασικός τους ρόλος θα είναι να εκτελούν «τη θανατική απόφαση» αλλά και ακρωτηριασμούς, σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για λιγότερο σοβαρά αδικήματα, ενώ θα έχουν θέση «θρησκευτικού αξιωματούχου» και θα λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, το 2014 το ισλαμικό βασίλειο ήταν η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό εκτελεσθέντων, μετά την Κίνα και το Ιράν, και ακολουθούσαν το Ιράκ και οι ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά στο 2015, ένας άνδρας που αποκεφαλίστηκε την Κυριακή ήταν ο 85ος που εκτελέστηκε φέτος. Πέρσι, όλη τη χρονιά, εκτελέστηκαν συνολικά 88 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), όμως η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι οι εκτελέσεις ήταν τουλάχιστον 90.

Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για ανθρωποκτονία, όμως οι 38 από αυτούς είχαν κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι στη Σαουδική Αραβία, οι καταδικασμένοι σε θάνατο συνήθως εκτελούνται δημοσίως με σπαθί και δι’ αποκεφαλισμού.Σχόλια