Η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου να ζεις, αν έχεις μεγάλα εισοδήματα και καθόλου υποχρεώσεις. Αυτό είναι μία παγκόσμια παραδοχή. Το τραγούδησε και η Μαρινέλλα: «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» και όπου αγόρι μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε. Ε, λοιπόν, αυτό το κατάλαβε πολύ καλά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
Ρεπορτάζ Παντελής Περιβολάρης
Απόλυτη δυσαρέσκεια για τον τρόπο δουλειάς του και τα σχόλια για τους Eλληνες ρέφερι, ενώ αµείβεται µε… βασιλικές απολαβές! ∆ύο τηλε-διαιτητές µιλούν στην «ΜΠΑΜ» και σχολιάζουν
Κατά το δοκούν
Ο Αγγλος πρώην διεθνής ρέφερι ήρθε εδώ υποτίθεται να φτιάξει την ελληνική διαιτησία, καθώς ο προκάτοχός του, Μέλο Περέιρα έκανε και τις πέτρες να ξεσηκωθούν εναντίον του και μέχρι τώρα έχει προλάβει να βγάλει στα κάγκελα τον Ολυμπιακό και τους τηλεκριτικούς διαιτησίας.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεσηκώθηκαν για το γκολ που ακυρώθηκε στα Γιάννινα και έμεινε το 1-1, αντί να πάρουν τη νίκη, σε μία φάση που έχει δημιουργήσει μεγάλη συζήτηση και οι τηλεκριτικοί, τους οποίους η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» φιλοξενεί φωνάζουν γιατί ο Άγγλος ερμηνεύει τον κανονισμό κατά το δοκούν.
Ο Κλάτενμπεργκ για να έρθει στην Ελλάδα πήρε ένα σκασμό λεφτά, περισσότερα από 20.000 ευρώ το μήνα (καθαρά) και ζει στην Αθήνα μόνος, αφού είναι χωρισμένος, με τη πρώην σύζυγό του να διαμένει μαζί με το γιο του στο Τσέστερ. Παράλληλα με το έργο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει και τον κριτικό διαιτησίας της Πρέμιερ Λιγκ. Πότε προλαβαίνει; Είναι ένα ερώτημα…
Ο Ολυμπιακός φωνάζει, αλλά είχε συμφωνήσει στην πρόσληψη του, αφού ο Κλάτενμπεργκ είναι κοινής αποδοχής από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, οι οποίοι τον πέρασαν από συνέντευξη. Τουλάχιστον ήταν κοινής αποδοχής, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήδη έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Όμως, θα έπρεπε όλοι να ασχοληθούν με το βιογραφικό του πριν τον προσλάβει η ΕΠΟ. Βλέπετε, το 2008 είχε τεθεί εκτός διαιτησίας. Γιατί; Λόγω ερευνών για την προσωπική του ζωή, για τα χρέη που υπέστησαν εταιρείες με τις οποίες είχε συνδεθεί. Τελικά απαλλάχτηκε ασκώντας έφεση στην πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση.
Σκιές
Το 2012 είχε γίνει πρωταγωνιστής στην περίφημη αντιδικία με την Τσέλσι και τον Τζον Ομπί Μίκελ. Ο Κλάτενμπεργκ κατηγορήθηκε για ακατάλληλη και ρατσιστική γλώσσα προς τον παίκτη της Τσέλσι. Η υπόθεση ερευνήθηκε, ενεπλάκη στην ιστορία και η Ένωση των Μαύρων ∆ικηγόρων.
Τελικά, ο Κλάτενμπεργκ όχι μόνο αθωώθηκε, αλλά και κατηγόρησε στη συνέχεια τον Ομπί Μίκελ για εξύβριση και στο τέλος ο ποδοσφαιριστής πλήρωσε πρόστιμο. Σε δήλωσή του είχε τονίσει: «Το να ξέρεις ότι ήσουν αθώος για κάτι, αλλά ότι υπήρχε η ευκαιρία να καταστραφεί την καριέρα σου ήταν πραγματικά τρομακτικό. Ελπίζω κανένας διαιτητής να μην το περάσει στο μέλλον. Είμαι περήφανος για την ακεραιότητά μου ως διαιτητής σε αυτήν τη χώρα και δεν μπορώ να περιμένω να συμμετάσχω ξανά στο παιχνίδι που με νοιάζει τόσο παθιασμένα».
∆ύο χρόνια αργότερα τον Οκτώβριο του 2014, ο Κλάτενμπέργκ θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση από την αγγλική, επαγγελματική διαιτησία. Γιατί; ∆ιότι αφενός μίλησε στο τηλέφωνο με τον παράγοντα της Κρίσταλ Πάλλας, Νέιλ Γουάρνψκο και επειδή είχε ταξιδέψει μόνος προς το παιχνίδι που έπρεπε να διευθύνει και όχι μαζί με όλη την διαιτητική ομάδα, όπως επιβάλλει ο κανονισμός.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΟΥΧΑΣ: Ενδιαφέρεται µόνο για την πάρτη του..
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΚΙΝΗΣ: Κάνει πάντα επιλεκτικές κρίσεις, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση
Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί