17:02 Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Α. Μέρκελ: Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα - Δεν είναι η «εβδομάδα πεπρωμένου» του ευρώ

Α. Μέρκελ: Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα - Δεν είναι η «εβδομάδα πεπρωμένου» του ευρώ

Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ, επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της στο πρακτορείο Reuters εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι κατά την εκτίμησή της η κρίση του ευρώ δεν έχει απολύτως ξεπεραστεί.

«Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι εβδομάδα του πεπρωμένου για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί απολύτως. Αυτό ίσχυε για την περασμένη εβδομάδα, για τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 και ισχύει ακόμη και για αυτές τις εβδομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων», σημειώνοντας ουσιαστικά τη στρατηγική των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας, ότι εάν δηλαδή συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα συνεχιστεί και η βοήθεια.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι όλες οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων εστιάστηκαν στην παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, και τόνισε ότι η Ελλάδα πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας