9:01 Σάββατο 27 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός – σχολεία: Πράσινο φως για μάσκες από το νηπιαγωγείο

Κορωνοϊός – σχολεία: Πράσινο φως για μάσκες από το νηπιαγωγείο

Με τη μάσκα να είναι υποχρεωτική από τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και πλέον απομένει να ανακοινωθούν όλα τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού εντός της σχολικής κοινότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, ενώ δεν θα μειωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα βρίσκονται σε κάθε τάξη.

Η κα Κεραμέως ανέφερε πως τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων διατύπωσαν την πρόταση για τις μάσκες σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την οποία και θα υιοθετήσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Alpha, παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Εξαιρετικό εργαλείο η μάσκα

«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας πως οι ειδικοί προτείνουν να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας, ενώ πρόσθεσε πως τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη -όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα, όταν αποφασίστηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών στα σχολεία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας