5:47 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Δεν κάνει πίσω  η Τουρκία στο θέμα των πυραύλων S-400

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Δεν κάνει πίσω  η Τουρκία στο θέμα των πυραύλων S-400

Δεν κάνει πίσω  η Τουρκία στο θέμα των πυραύλων S-400 και θα λάβει ανταποδοτικά μέτρα, αφού εξετάσει τις κυρώσεις που της επέβαλαν οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 24, αποσπάσματα της οποίας μεταδίδει το ΑΜΠΕ, o Τσαβούσογλου εκτίμησε ότι η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων ήταν λανθασμένη νομικά και πολιτικά, ενώ τη χαρακτήρισε επίθεση στα κυρίαρχα δικαιώματα της Τουρκίας, προσθέτοντας  ότι τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν επιπτώσεις στην Άγκυρα.

Σχετικά με την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου σχολίασε ότι αυτό μπορεί να γίνει, εφόσον το επιθυμεί η Ουάσινγκτον, όμως με την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα εκπληρώσουν τις προσδοκίες της Άγκυρας στην πολιτική τους απέναντι στη Συρία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έθεσε τους ίδιους όρους και για την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Παρίσι με την πορυπόθεση της αλλαγής της στάσης της Γαλλίας στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία

Διαβάστε επίσης

Ν. Μπερνς: Αδίκως αμφισβητεί η Τουρκία την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο

Φιλικές προς τη Δύση αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Σαουδικής Αραβίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας