5:45 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

«Η κρίση δεν τελείωσε»

«Η κρίση δεν τελείωσε»
«Ενθαρρυντικά» χαρακτήρισε τα στοιχεία για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της ευρωζώνης ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος επί των Οικονομικών, Όλι Ρεν, και επισήμανε ότι η οικονομία της νομισματικής ένωσης ανακτά την ορμή της.
«Η απάντησή μας στην κρίση, ένα μείγμα σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων, με σεβασμό στην ανάπτυξη και την απασχόληση, επιβεβαιώθηκε», τόνισε ο ίδιος.
«Δηλώσεις του τύπου “η κρίση τελείωσε” δεν αρμόζουν στην περίσταση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεν, για να προσθέσει ότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη παραμένουν «εύθραυστα».
Τέλος προσέθεσε ότι πρέπει να δομηθούν τα θεμέλια μιας σταθερής οικονομίας και νομισματικής ένωσης.
Στο μεταξύ, με ρυθμό 0,3% έτρεξε η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης του β΄ 3μηνο του 2013, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2%. Η οικονομία της ευρωζώνης βγήκε από την ύφεση, στην οποία βρισκόταν για έξι τρίμηνα.
Έκπληξη προκάλεσαν νωρίτερα τα στοιχεία για την ανάπτυξη της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς τα μεγέθη που δόθηκαν στη δημοσιότητα ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους.
Η γαλλική οικονομία το β΄ 3μηνο αναπτύχθηκε κατά 0,5% και η γερμανική κατά 0,7%. Τα ανακοινωθέντα στοιχεία δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία σταδιακά ανακάμπτει από την ύφεση στην οποία είχε βυθιστεί τα προηγούμενα τρίμηνα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας