Πλούσιο δικαστικό αλλά και πολιτικό παρασκήνιο φαίνεται να υπάρχει πίσω από την υπόθεση της παραπομπής, μεταξύ άλλων, του Σταμάτη Πουλή, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, σε δίκη για την υπόθεση προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με μήνυμά του στα social media και συγκεκριμένα στο tweeter o πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Οργανισμό αποσαφήνισε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση των διορισμών και παρέπεμψε για περισσότερες πληροφορίες στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη!

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη η ιστοσελίδα του οποίου δημοσίευσε την είδηση έκδοσης παραπεμπτικού βουλεύματος, ο Σταμάτης Πουλής απάντησε: “Κωστάκη κακώς απευθύνεσαι σε εμένα. Δεν με αφορούν οι προσλήψεις! Ούτε το συμβούλιο λέει ότι ήταν δικές μου. Να ρωτήσεις τον @thanosplevris. Αυτός ξέρει…”.

Λίγο αργότερα ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο εάν ρίχνει τις ευθύνες στον Θάνο Πλεύρη, ο Σταμάτης Πουλής απάντησε παραθέτοντας την απάντηση του υπουργού Υγείας ο οποίος σε ερώτηση βουλευτών του Σύριζα κατέληγε ότι σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση την οποία είχε ζητήσει ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας προέκυπτε ότι ο Οργανισμός δεν είχε υποστεί ζημία και ως εκ τούτου δεν υπήρχε θέμα τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος.

Πρόκειται για το διαβόητο πόρισμα το οποίο είχε αποκαλύψει το eReportaz για το οποίο ο Οργανισμός είχε ξοδέψει μερικές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να αναθέσει σε ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία την μελέτη (σε βάθος) της υπόθεσης με σκοπό να διαπιστωθεί τυχόν ζημία.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο τέως πρόεδρος του ΕΟ∆Υ (ορθά) ζήτησε από εξειδικευμένο επιστημονικό, νομικό, προσωπικό με το οποίο συνεργαζόταν να διαβάσει τη δικογραφία και να συντάξει γνωμοδότηση προκειμένου να χαράξει και εκείνος τη στρατηγική του και κυρίως να πληροφορηθούν τα μέλη του ∆Σ εάν τελικά υπήρχε ή όχι σκάνδαλο.

Βάσει των εγγράφων-ντοκουμέντων προέκυπτε ότι από τις 14 Ιανουαρίου 2021 είχε στην κατοχή του τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, η οποία αποφαίνεται ότι η διαβόητη υπόθεση των προσλήψεων δεν προκάλεσε ζημιά στον Οργανισμό! Στην τελευταία, 84η σελίδα, του πολυσέλιδου πορίσματος οι ειδικοί επιστήμονες τους οποίους επέλεξε ο κ. Αρκουμανέας γνωμοδοτούν τα εξής: «…Ότι δεν προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία ζημία του ΕΟ∆Υ, υπό τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις, καθώς δεν προκύπτει με ασφάλεια και σύμφωνα με την επιστημονική μας άποψη, ούτε ενεργητική νομιμοποίηση του ΕΟ∆Υ, ούτε παθητική νομιμοποίηση των κατηγορουμένων στις παραπάνω δικογραφίες, ούτε αιτιώδης συνάφεια, αλλά εν τέλει δεν προκύπτει και ζημία του Οργανισμού…».

Ωστόσο η συγκεκριμένη γνωμοδότηση ξεχάστηκε στα συρτάρια επί προηγούμενης ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το πλέον παράδοξο όμως είναι ότι και μετά την αλλαγή της ηγεσίας τόσο στο υπουργείο όσο και στον Οργανισμό το συγκεκριμένο πόρισμα παρέμεινε απλά ένα πόρισμα καθώς ουδέποτε το Δ.Σ. κατόρθωσε να πάρει απόφαση επί των όσων εισηγούνταν οι ανεξάρτητοι νομικοί τους οποίους οι ίδιοι πλήρωσαν για να αποφανθούν! Είναι προφανές λοιπόν ότι δια της τακτικής “Ποντίου Πιλάτου” η πρώην και νυν ηγεσία του Οργανισμού  απέφυγε να πάρει θέση για μια υπόθεση την οποία οι νομικοί επιστήμονες που διόρισε και πλήρωσε αδρά χαρακτήρισαν ως “μη σκάνδαλο”! Ίσως αυτό είχε στο μυαλό του ο Πουλής o οποίος τουίταρε σχετικά αναρτώντας και την απάντηση του αρμόδιου υπουργού με την υπόμνηση “αρχικά”…

Σημειώνεται ότι βάσει όσων αποκάλυψε η ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr η εισαγγελική πρόταση της κυρίας Γνεσούλη απέδισε ουσιαστικά διακοσμητικό ρόλο στην πρώην επικεφαλής του Οργανισμού, Τζένη Κρεμαστινού, η οποία ούτε είχε δει ούτε είχε ακούσει για την υπόθεση των προσλήψεων…