9:10 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

ΚΚΕ: «Πραξικοπηματικός» ο τρόπος της κυβέρνησης

ΚΚΕ: «Πραξικοπηματικός» ο τρόπος της κυβέρνησης

Στην ανακοίνωση το ΚΚΕ ζητά την άμεση κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και της σχετικής υπουργικής απόφασης και προτείνει την κατάθεση τροπολογίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική της να « νομοθετεί» τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εξέδωσε στις 11-6-2013 με πραξικοπηματικό τρόπο την επαίσχυντη από 10-6-2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΦΕΚ 139Α ) , με την οποία δίνει την δυνατότητα στους Υπουργούς να προωθούν με Υπουργικές Αποφάσεις, ερήμην της Βουλής, την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο .

Στην συνέχεια, σε εκτέλεση της παραπάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ 02/11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού οικονομικών και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, με την οποία καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της και πετάγεται στον δρόμο το σύνολο των 2900 και πλέον εργαζομένων της.

Ταυτόχρονα με την πιο πάνω απόφαση, ο λαός στερείται του δικαιώματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινωνίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών – ιδιοκτητών των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Απαιτείται άμεσα η κατάργηση, και μάλιστα αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν, της προαναφερόμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της προαναφερόμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Για τον λόγο αυτόν το ΚΚΕ καταθέτει την τροπολογία που ακολουθεί.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Καταργούνται αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν , και αίρονται όλες οι συνέπειες τους, η από 10 – 6-2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου « Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429?2005 ( ΦΕΚ 139Α 11.6.2013 ), όπως και η σε εκτέλεση της πιο πάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκδοθείσα η υπ΄αριθμ. 02/11.6.2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση για « Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία ( ΕΡΤ ΑΕ )( ΦΕΚ 1414Β/ 11.6.2013 )

Αθήνα 12- 6-2013
Οι Προτείνοντες Βουλευτές

Αλέκα Παπαρήγα
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Θανάσης Παφίλης
Σπύρος Χαλβατζής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας