Σε νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο Κορωνοϊός “χτύπησε” και τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Κρεμαστινό. Ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών νοσηλεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz, σε νοσοκομείο των Αθηνών και συγκεκριμένα στον “Ευαγγελισμό” με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερή μεν, κρίσιμη δε. Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ιατρικό ρεπορτάζ ο Δημήτρης Κρεμαστινός εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού προ 10ημέρου και υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ το οποίο έδειξε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Αμέσως του χορηγήθηκε η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη ωστόσο τις τελευταίες ημέρες τα συμπτώματα εντάθηκαν με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σήμερα το πρωί παρατηρήθηε κορεσμός σε οξυγόνο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό όπου και διασωληνώθηκε.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός εκτός από την πανεπιστημιακή του καριέρα έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του και στην πολιτική με καινοτόμες μεθόδους που εφάρμοσε στον τομέα της Υγείας. Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του από το 1996.  Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 – 1996), χρημάτισε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ως Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Δημήτρης Κρεμαστινός επέτυχε να εξαιρέσει τη χώρα από τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Με αυτό τον τρόπο η χώρα απέκτησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό και δέκα μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία καθώς και τα μεγάλα προνοιακά ιδρύματα (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) για την υποστήριξη των ΑμεΑ, δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοί των έργων αυτών ήταν αδύνατον να καλυφθούν από τον Εθνικό Προϋπολογισμό. Αυτή η εξαίρεση από τη συνθήκη του Μάαστριχτ υπήρξε τότε η πρώτη και η μοναδική για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έδωσε την ευκαιρία της δημιουργίας του Κοινωνικού Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγός του Τζένη Κρεμαστινού είναι επιστημονική υπεύθυνη στην Βιοιατρική.

Κορωνοϊός: Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας εδώ. 

Κορωνοϊός: Μην χάσετε την μεγάλη προσφορά της ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο.