4:18 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Μαζί επί σκηνής Κότσιρας- Δρογώσης τον Σεπτέμβρη στο Γκάζι

Μαζί επί σκηνής Κότσιρας- Δρογώσης τον Σεπτέμβρη στο Γκάζι
Ο Γιάννης Κότσιρας ανοίγει για τελευταία φορά το Μουσικό Κουτί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» ως κατάληξη της καλοκαιρινής του περιοδείας και στήνει ένα φεστιβάλ γιορτή της μουσικής και του κοινωνικού ακτιβισμού.

Όλα ξεκινούν από το «Μουσικό Κουτί», το τελευταίο album του Γιάννη Κότσιρα που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και μας εισήγαγε στον σημερινό μουσικό κόσμο του Γιάννη Κότσιρα που δεν είναι άλλος από τον κόσμο όπως τον βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια. Τραγούδια που περιγράφουν μια εποχή, που δε φοβούνται να μιλήσουν γι αυτήν και να τη νιώσουν. Μετά το «Μουσικό Κουτί» έγινε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα παλιά και αγαπημένα τραγούδια από τη μέχρι τώρα πορεία του Γιάννη Κότσιρα μαζί με τα καινούρια αλλά και με συνοδοιπόρο τον Στάθη Δρογώση και την «Όμορφη Ζωή» του, την ελεύθερη δηλαδή ζωή.

Η κατάληξη αυτής της συνεργασίας είναι το Φεστιβάλ που στήνεται για μια ημέρα στην «Τεχνόπολις». Το Μουσικό Κουτί ανοίγει για μια τελευταία φορά και κρύβει μέσα του μουσικές και εκπλήξεις.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Melios Balkana Mama, ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη. Επηρεασμένοι από διάφορα είδη μουσικής έχουν ένα δικό τους μουσικό στιλ, αφού έχουν ενσωματώσει τα παραπάνω στη βαλκανική μουσική με επιρροές από το βαλκανικό ήχο των χάλκινων πνευστών ο οποίος και αποτελεί τον ήχο-κατατεθέντα τους.

Αμέσως μετά για την πρώτη τους εμφάνιση στη Ελλάδα η βραβευμένη Shishani και οι Dub Colours. Μια συνεργασία της νέας αφροευρωπαίας τραγουδοποιού με δύο έλληνες μουσικούς. Μια συνεργασία που ξεκινά από την κεντρική Ευρώπη, περνά από τη Μεσόγειο και καταλήγει στην Αφρική.

Ώρα έναρξης: 20.30
Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων), 12€ ταμείο

Το «Μουσικό Κουτί» λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, θα μας δώσει την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να βρεθούμε πιο κοντά στο έργο και την προσπάθεια ομάδων και οργανώσεων που ως μοναδικό σκοπό τους, έχουν την έμπρακτη βοήθεια σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας αλλά και άλλες, που στόχος τους είναι η βοήθεια και η σωτηρία βασανισμένων ζώων ή ειδών που απειλούνται. Σας συστήνουμε λοιπόν τους ανθρώπους που χωρίς οικονομικά, πολιτικά ή οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα, εργάζονται σκληρά για να κάνουν καλύτερο τον κόσμο. Είναι ο τρόπος μας να πούμε ένα ευχαριστώ σε αυτούς τους καθημερινούς μικρούς ήρωες, που μοιραζόμαστε το όραμά τους να αλλάξουν τον κόσμο.

Οι οργανώσεις αυτές είναι:
«Οι Γιατροί του Κόσμου», μία Μη Κυβερνητική, ανεξάρτητη, ανθρωπιστική διεθνής οργάνωση. Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας. Περισσότεροι από 600 εθελοντές της οργάνωσης έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΚΤΕΙΝ», μια κοινωνική επιχείρηση-μη κερδοσκοπική- που έχει σαν κύριο στόχο την προώθηση της ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εν γένει η κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, κυρίως μέσω της προώθησής τους στην απασχόληση.

Το «Κοινωνικό Ωδείο», μια ομάδα εθελοντών, καθηγητών μουσικής και όχι μόνο. Μια ομάδα πολιτών που μοιράζεται την αγάπη για τη μουσική και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. Μεταδίδουν αφιλοκερδώς την τέχνη τους σε όσους δεν έχουν τα χρήματα να την σπουδάσουν. Αποδεικνύουν ότι δε τους λυγίζει η κρίση και προσπαθούν να επαναφέρουν στο επίκεντρο την επιθυμία για μάθηση και την προσφορά.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.), που από το 2006 προστατεύει τα ιπποειδή από την κακομεταχείριση και τον βασανισμό, ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας