12:17 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ονειρεμένος προορισμός για τους Βραζιλιάνους, η Ελλάδα

Ονειρεμένος προορισμός για τους Βραζιλιάνους, η Ελλάδα

Την Ελλάδα ψηφίζουν ως αγαπημένο τους προορισμό οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι μάλιστα θεωρούν όνειρό τους να καταφέρουν να επισκεφθούν την Ελλάδα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνο-Βραζιλιανού Επιμελητηρίου η Βραζιλία σήμερα, βάσει των αναφορών των αρχών διαχείρισης των αεροδρομίων, έχει εσωτερική μετακίνηση περίπου 85 εκατομμυρίων ατόμων, εκ των οποίων 9,3 εκατομμύρια ταξιδεύουν στο εξωτερικό και μόνον 25.000 φτάνουν στην Ελλάδα.

«Καθώς η Ελλάδα ήταν το θέμα μίας δημοφιλούς κοινωνικής σειράς, παρουσιάζοντας τον γάμο μεταξύ Ελλήνων και Βραζιλιάνων, επιδεικνύοντας τους πολιτισμούς και τις κοινωνικές προκλήσεις στην ένωση των δύο χωρών, 200 εκατομμύρια Βραζιλιάνων έχουν την εικόνα των λευκών σπιτιών με τα μπλε παράθυρα στον ορίζοντα της βαθιάς θάλασσας. Η Ελλάδα λοιπόν, οφείλει να αναπτύξει το τουριστικό της προφίλ πέρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη με σύντομη επίσκεψη στην Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους, είτε στην άφιξη ή πριν από την αναχώρηση», επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος του Ελληνο-Βραζιλιανού Επιμελητηρίου, Κίμων Πάτκας.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Βραζιλιανού Επιμελητηρίου είχε συναντήσεις με επικεφαλείς αρμοδίων για τον τουρισμό φορέων της Βραζιλίας οι οποίοι του παρουσίασαν το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Τουρισμού της Βραζιλίας με συγκεκριμένους τομείς, οι οποίοι τυγχάνουν ενδιαφέροντος Ελλήνων επιχειρηματιών.

Μεταξύ άλλων, αναζητήθηκαν κοινές δράσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ώστε να συμμετάσχουν στην επιτυχή εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου της Βραζιλίας.

Στη βάση της αμοιβαιότητας το ΕΒΕΒΕ ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου και των μέσων του για την ευρεία ενημέρωση του κοινού της Βραζιλίας σχετικά με τους προορισμούς στην Ελλάδα και την αύξηση των αφίξεων Βραζιλιάνων επισκεπτών στην Ελλάδα σε 150.000.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας