10:43 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Τι αναφέρει για τις φωτογραφίες που αποκάλυψε η ΜΠΑΜ

Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Τι αναφέρει για τις φωτογραφίες που αποκάλυψε η ΜΠΑΜ

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας παρέδωσαν σήμερα το πόρισμα τους και  κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα δύο κορίτσια, η Μαλένα και η Ίριδα έχουν την ίδια αιτία θανάτου, την ασφυξία, η οποία οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα, κάτι για το οποίο είχε ενημερώσει πολύ έγκαιρα το αναγνωστικό κοινό η εφημερίδα ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ με τα αποκλειστικά της ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις της.

Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.

Πλέον, έχει ενισχυθεί το σενάριο της δολοφονίας για την Μαλένα που εξέπνευσε στις 13 Απριλίου του 2019 στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα» και για την Ίριδα που κατέληξε στην κούνια της στο ισόγειο της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα στις 21 Απριλίου 2021.

Τι λέει το πόρισμα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα μικρό μέρος του πορίσματος, όπου σε αυτό αναγράφεται ότι:

  • Από το σύνολο των εξετάσεων και αναλύσεων αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου.
  • Αποκλείστηκε η δηλητηρίαση.
  • Αποκλείστηκε ο θάνατος από οποιοδήποτε άλλο παθολογικό αίτιο.
  • Ο θάνατος των δύο παιδιών έχει επέλθει από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

Επίσης σύμφωνα με τα συμπεράσματά του πορίσματος:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βαθμό μηχανισμού θανάτου.

Εν συνεχεία με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα:

  1. Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
  2. Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλενογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακο έλεγχο του αβάπτιστο θηλεως και την επισκοπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος”.

πόρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Οι τρεις μεγάλες αποκαλύψεις της «ΜΠΑΜ» για την ασφυξία

Πάτρα: Όθων Παπαδόπουλος για πόρισμα Καρακούκη / Καλογριά – Γρηγόρης Λέων: “Λυπάμαι που το λέω αλλά…”

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας