17:07 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Στρος Καν: «Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες»

Στρος Καν: «Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες»

Συνέντευξη η οποία μεταδόθηκε χθες από το CNN, παραχώρησε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μίλησε για πρώτη φορά για το σκάνδαλο που τον ανάγκασε να παραιτηθεί εξαιτίας των κατηγοριών για βιασμό που απηύθυνε εναντίον του στις 14 Μαΐου 2011 μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης με καταγωγή από τη Γουινέα.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως έχει κάποιο “πρόβλημα” με τις γυναίκες ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ απάντησε πως «δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες», προσθέτοντας οτι έχει [quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«αντιθέτως ασφαλώς ένα πρόβλημα, αφού δεν κατάλαβε ότι αυτό που περιμένει ο κόσμος από έναν πολιτικό πολύ υψηλού επιπέδου είναι διαφορετικό απ’ αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας». [/quote_text]

«Έκανα αυτό το λάθος να πιστεύω ότι μπορεί κανείς να έχει δημόσια ζωή και ιδιωτική ζωή μαζί, χωρίς σχέση ανάμεσά τους», προσθέτει ο πρώην αξιωματούχος, «είχα άδικο επειδή οι άνθρωποι δεν περιμένουν αυτό το είδος της ετερόδοξης συμπεριφοράς από την πλευρά κάποιου που έχει πολιτικές ευθύνες».

«Δεν ήθελα να πληρώσω αυτό το τίμημα και τελικά το πλήρωσα δύο φορές», λέει ο πρώην υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία, ο οποίος αναγκάσθηκε να μην συμμετάσχει στην εκλογή του 2012, διευκρινίζοντας πως στο εξής, «τα προβλήματα της γαλλικής πολιτικής είναι πίσω μου». «Εργάζομαι σ’ όλο τον κόσμο με τις κυβερνήσεις, είμαι ευτυχής όταν βοηθάω, μου αρέσει αυτό», λέει.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Συνέβη κάτι που αφορούσε την ιδιωτική ζωή και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη σ’ εκείνο το δωμάτιο ξενοδοχείου αφορά την ιδιωτική ζωή, εκτός αν ένας εισαγγελέας σας λέει πως θα σας απαγγελθεί κατηγορία επειδή κάνατε κάτι και αυτός έχει τις αποδείξεις», εξηγεί.[/quote_text]

Όμως όταν ο εισαγγελέας σας λέει, ‘εντάξει, τελικά δεν έχουμε κάτι για να σας κατηγορήσουμε’, αυτό σημαίνει ότι είναι μια ιδιωτική υπόθεση και κανείς δεν έχει κάτι να πει πάνω σ’ αυτό», συνεχίζει ο Στρος-Καν.

Αφού κατηγορήθηκε για βιασμό από τη Ναφισάτου Ντιάλο, μια καμαριέρα του Σοφιτέλ από τη Γουινέα, ο πρώην αξιωματούχος είδε την εισαγγελία της Νέας Υόρκης να αίρει τις κατηγορίες επειδή αμφέβαλε για την αξιοπιστία της καμαριέρας. Μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία, η οποία συνήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο ανάμεσα στον Στρος-Καν και την κατήγορό του, τακτοποίησε το αστικό μέρος της υπόθεση.

«Ήμουν έτοιμος να πάω στην (αστική) δίκη”, διαβεβαιώνει, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι του τον συμβούλευσαν να μην το κάνει. «Οι δικηγόροι μου, μου είπαν: ‘θα πάρει τέσσερα χρόνια και θα σας κοστίσει πιο ακριβά σε δικαστικά έξοδα (…) ακόμη κι αν κερδίσετε’. Αποφάσισα συνεπώς να συνάψω μια οικονομική συμφωνία και να συνεχίσω τη ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας