6:17 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Το «ταξίδι» της προανακριτικής στο Ισραήλ

Το «ταξίδι» της προανακριτικής στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ αναμένεται να μεταβούν τρεις βουλευτές μέλη της Προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να συναντήσουν και να πάρουν δια ζώσης κατάθεση από τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, του οποίου το όνομα εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τα ονόματα των βουλευτών που θα μεταβούν στο Ισραήλ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο η απόφαση ελήφθη μετά από σοβαρές αψιμαχίες ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής. Οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Τάκης Ρήγας και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ψήφισαν «όχι» με το σκεπτικό ότι ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί έχει ήδη αποστείλει 20σέλιδο υπόμνημα-απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που του έχουν τεθεί από την επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Όσοι πάνε στο Ισραήλ να πληρώσουν τα έξοδα από την τσέπη της» ζήτησαν οι τρεις βουλευτές που ήταν κατά της άποψης να γίνει το ταξίδι το οποίο, σημειωτέον, θα πραγματοποιηθεί παρουσία μεταφραστή και πρακτικογράφου και θα στοιχίσει πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς το ποιος θα πληρώσει τα έξοδα της αποστολής αποτελεί θέμα σύγκρουσης μεταξύ των μελών της προανακριτικής.

Υπέρ του ταξιδιού στο Ισραήλ ετέθη η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ «ναι» ψήφισε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης με το αιτιολογικό «να μη λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι θέλω να συσκοτίσω την υπόθεση».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας