Αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015

Αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015

Αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015 επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου ότι θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στην φορολογική κλίμακα για τα φετινά εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής σχεδιάζονται αλλαγές στους συντελεστές για τα υψηλότερα εισοδήματα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου. Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει τι θεωρεί «υψηλά εισοδήματα» το οικονομικό επιτελείο.

Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να ανακoινωθούν ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο με σκοπό να αποτυπωθούν στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι το 2016.

Τι μας περιμένει τον Δεκέμβρη

1. Αυτό το μήνα επιστρέφει η διάταξη για την αύξηση των φόρων στα ενοίκια, η οποία προβλέπει αύξηση του συντελεστή από το 11% στο 15% για ετήσια εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και από το 33% στο 35% για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ και αφορά στα εισοδήματα του 2015.

2. Σταδιακή αύξηση των φόρων για τους αγρότες. Προβλέπεται αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων από το 13% φέτος στο 20% το 2016 και στο 26% το 2017.

3. Στη Βουλή αναμένεται να… έρθει το νομοσχέδιο για την εθελοντική δήλωση μαύρου χρήματος από καταθέσεις. Προβλέπεται να υποβληθούν αναδρομικές δηλώσεις εισοδήματος με φόρο έως 40% ή και 45%, αλλά και θεματικές εκπτώσεις έως 80% για όσους επαναπατρίσουν ή τοποθετήσουν τα χρήματα σε ελληνικά ομόλογα, ακίνητα ή άλλες επενδύσεις.

4. Περιουσιολόγιο. Μέσα στο Δεκέμβριο και αμέσως μετά τις φορολογικές δηλώσεις και μέσα στη φόρμα του TAXIS, οι πολίτες θα μπουν για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

5. On line σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ.

6. Κίνητρα γα τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Τι μας περιμένει μετά τις γιορτές

1. Παρεμβάσεις για τις ευρύτερες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

2. Νέος φόρος για τα ακίνητα, που θα αντικαταστήσει ΕΝΦΙΑ.

3. Νόμος για τη νέα μορφή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

4. Μέτρα για το λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων.Σχόλια