Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για τον ΦΠΑ αφήνουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για τον ΦΠΑ αφήνουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το θέμα του ΦΠΑ, άφησαν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, διά στόματος του προέδρου του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, Χαράλαμπου Κυραϊλίδη.

«ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει επιβληθεί μόνο στην Ελλάδα και το Μπαγκλαντές, αλλά ακόμη κι εκεί είναι 7% και όχι 23%», σημείωσε ο κ. Κυραΐλίδης σχετικά, ενώ σε συνέντευξη Τύπου, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας επεσήμαναν ότι «Εάν εφαρμοστεί το μέτρο του ΦΠΑ, τουλάχιστον 20.000 παιδιά θα φύγουν από την ιδιωτική εκπαίδευση», γεγονός το οποίο, πρόσθεσαν, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά», δήλωσε ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία εκπροσωπεί 146 συλλόγους γονέων και κηδεμόνων απ’ όλη τη χώρα.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι μερικά ακριβά ιδιωτικά σχολεία δεν εκπροσωπούν τον μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων της χώρας. Γονείς των μαθητών δήλωσαν μάλιστα ότι δεν δέχονται ούτε τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, αλλά θέλουν την πλήρη κατάργηση του μέτρου.

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα προσφύγουμε κι εμείς στην δικαιοσύνη, αλλά δεν θα δούμε το τρένο να έρχεται επάνω μας», είπε από τον πλευρά του ο κ. Καλιβρούσης.Σχόλια