Δασκάλα αποκάλεσε «τρομοκράτη» τον μαθητή της γιατί είναι μουσουλμάνος

Δασκάλα αποκάλεσε «τρομοκράτη» τον μαθητή της γιατί είναι μουσουλμάνος

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η λεκτική επίθεση που δέχθηκε ένας έφηβος από την δασκάλα του, ενώ παρακολουθούσε μια ταινία με τους συμμαθητές του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών του αγοριού, την ώρα που όλη η τάξη παρακολουθούσε την ταινία «Κάν’το όπως ο Μπέκαμ», οποία αφηγείται τις περιπέτειες μιας νεαρής Ινδής που μάχεται τις προκαταλήψεις της βρετανικής κοινωνίας.

«Ήμασταν στην τάξη και βλέπαμε την ταινία. Εγώ γελούσα και η δασκάλα μού είπε, «εγώ δεν θα γελούσα αν ήμουν στη θέση σου». Εγώ την ρώτησα «γιατί» και εκείνη μου απάντησε «επειδή όλοι πιστεύουμε ότι είσαι τρομοκράτης»», είπε ο 12χρονος Waleed Abushaaban στους δημοσιογράφους μετά το περιστατικό.

Στη συνέχεια, ο μαθητής είπε πως τα υπόλοιπα παιδιά, ακολουθώντας το παράδειγμα της δασκάλας του, άρχισαν να τον κοροϊδεύουν, φωνάζοντας «Προσοχή, κρατάει βόμβα» .

Μετά από καταγγελία των γονέων του Waleed, η δασκάλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Από την πλευρά της, η δασκάλα αρνείται πως προσέβαλε τον μαθητή, υποστηρίζοντας ότι τον αποκάλεσε «τρομοκράτη» για να δώσει στους μαθητές της να καταλάβουν την επίδραση των αρνητικών στερεοτύπων.

Οι γονείς του Waleed επιμένουν στην απόλυσή της και απειλούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλουν μήνυση κατά του σχολείου.

 Σχόλια