Διασκέδασαν τις εντυπώσεις Τσακαλώτος-Κατρούγκαλος-Σταθάκης

Διασκέδασαν τις εντυπώσεις Τσακαλώτος-Κατρούγκαλος-Σταθάκης

Έπειτα από τις συναντήσεις-ναυάγιο με το κουαρτέτο τα μέλη του οικονομικού επιτελείου προχώρησαν από κοινού σε μια συνέντευξη Τύπου για «γερά» νεύρα κατά την οποία κυριάρχησε η πεποίθηση ότι η μέρα της»πολυπόθητης» συμφωνίας με τους Θεσμούς δεν αργεί.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.

Έχουμε κόκκινες γραμμές στο αφορολόγητο και στις συντάξεις είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως αναμένει η συμφωνία με τους θεσμούς να οριστικοποιηθεί σε έκτακτο Eurogroup, στις 25-26 Απριλίου και τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή τόσο το φορολογικό όσο και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, αν υπάρχει προδιάθεση για συμφωνία η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί διότι για να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Διαπραγματευόμαστε με πολλούς παίχτες που έχουν διαφορές μεταξύ τους, η διαφορά μας όμως με το ΔΝΤ δεν μεγαλώνει, είπε ο κ.Τσακαλώτος .Διευκρίνισε πάντως πως το ΔΝΤ έχει διαφορετικές εκτιμήσεις τόσο για την απόδοση των μέτρων όσο και για το πλεόνασμα του 2018.

Δεν είναι υπαρκτές οι πληροφορίες περί πώλησης των κόκκινων δανείων είπε ο κ. Σταθάκης διότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο πλαίσιο.

Τα δάνεια είναι μέρος της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης και μέχρι τις 22 του μήνα θα μπορέσουμε να έχουμε λύση και στο θέμα των «κόκκινων δανείων». «Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι θα κλείσει η συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Θα υπάρξει πλήρης προστασία των κύριων συντάξεων και στις επικουρικές θα υπάρξει αναπροσαρμογή μέχρι 10% Μέχρι το 2018 η εξοικονόμηση θα φθάσει στο 1,5% του ΑΕΠ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος τονίζοντας πως είναι εντελώς ανακριβείς οι πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να κλείσει η συμφωνία

Το 80% των αυτοαπασχολούμενων θα έχει χαμηλότερες εισφορές ανέφερε και τόνισε πως καμία επικουρική σύνταξη μικρού και μεγάλου συνταξιούχου δεν πρόκειται να μειωθεί.

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ

Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ- από την οποία προκύπτει το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.091 ευρώ- θα ισχύσει στο σύνολό της για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και στη συνέχεια θα μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος έως ότου εξαλειφθεί.

Οι συντελεστές φόρου εισοδήματος για μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες στο προωθούμενο νομοσχέδιο, θα έχουν ως εξής:

Από 0-20.000 ευρώ 22%

Από 20.001-30.000 ευρώ 29%

Από 30.001-40.000 ευρώ 37%

‘Ανω των 40.000 ευρώ 45%

 Σχόλια