Δύο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015

Δύο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 και των επιμέρους δράσεων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18:00 και την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 12:30 θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δύο εκδηλώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18:00 στο χώρο που εκτίθεται η εγκατάσταση Eternal Internet Brotherhood/Sisterhood (1-3) του Άγγελου Πλέσσα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μιας σειράς διαλέξων με τίτλο «Όταν τα Avatars Παίρνουν τους Δρόμους». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από την ακτιβίστρια/επιμελήτρια Βασιλεία Κάγκα (aka Cyber Daddi) και την ακτιβίστρια/εικαστικό Maria F. Dolores (aka Transnoise) οι οποίες, μέσω των προσωπικών τους βιωμάτων, θα αναφερθούν σε θέματα ιντερνετικού φεμινισμού, ταυτότητας και διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying). Η in situ απόπειρα εξερεύνησης των εννοιών αυτών στηρίζεται σ’ ένα πλαίσιο όπου η φαντασία γίνεται βίωμα και η επιθυμία όχημα.
Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 12:30, στο χώρο του Μουσείου όπου εκτίθεται το έργο Εξάντληση του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης θα πραγματοποιήσει ανάγνωση ομότιτλου κειμένου του, το οποίο συντάχθηκε ειδικά για το έργο με το οποίο συμμετέχει ο Παπαδόπουλος στο Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015.Σχόλια