Δύο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015

67 0

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 και των επιμέρους δράσεων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18:00 και την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 12:30 θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δύο εκδηλώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18:00 στο χώρο που εκτίθεται η εγκατάσταση Eternal Internet Brotherhood/Sisterhood (1-3) του Άγγελου Πλέσσα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μιας σειράς διαλέξων με τίτλο «Όταν τα Avatars Παίρνουν τους Δρόμους». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από την ακτιβίστρια/επιμελήτρια Βασιλεία Κάγκα (aka Cyber Daddi) και την ακτιβίστρια/εικαστικό Maria F. Dolores (aka Transnoise) οι οποίες, μέσω των προσωπικών τους βιωμάτων, θα αναφερθούν σε θέματα ιντερνετικού φεμινισμού, ταυτότητας και διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying). Η in situ απόπειρα εξερεύνησης των εννοιών αυτών στηρίζεται σ’ ένα πλαίσιο όπου η φαντασία γίνεται βίωμα και η επιθυμία όχημα.
Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 12:30, στο χώρο του Μουσείου όπου εκτίθεται το έργο Εξάντληση του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης θα πραγματοποιήσει ανάγνωση ομότιτλου κειμένου του, το οποίο συντάχθηκε ειδικά για το έργο με το οποίο συμμετέχει ο Παπαδόπουλος στο Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015.Join the Conversation