Δραγασάκης: Δεν υπάρχει θέμα εκλογών

Δραγασάκης: Δεν υπάρχει θέμα εκλογών

Η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στις αβεβαιότητες καθώς θα ανοίξει αποφασιστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και «δεν υπάρχει επομένως θέμα εκλογών». Ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει εκ των πραγμάτων σύνδεση αξιολόγησης-προσφυγικού, δεδομένου ότι «η ικανότητα του ελληνικού κράτους και οι αντοχές της κοινωνίας να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού του προβλήματος δεν είναι ανεξάρτητες από την πορεία της πρώτης αξιολόγησης».

Ο κ. Δραγασάκης, στη συνέντευξη του ξεκαθαρίζει ότι είναι άλλο πράγμα οι μεταρρυθμίσεις και άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως είπα ήδη, υπάρχουν οι προϋποθέσεις η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα. Θα πρόσθετα, όμως, ότι σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείσει. Εκτός από τον χρόνο, σημασία έχει το κλίμα που διαμορφώνεται, τα σήματα που εκπέμπονται, η δυνατότητα της ελληνικής δημοκρατίας να λειτουργεί χωρίς διαρκείς υπονομεύσεις, τρικλοποδιές και ανεύθυνες απειλές. Διότι, άλλο μεταρρυθμίσεις και άλλο συγκυβέρνηση. Άλλο τα μέτρα πολιτικής και η αναγκαία συζήτηση ή και συμφωνία τους με τους θεσμούς, όπου αυτό αποτελεί συμβατική υποχρέωση, και άλλο η περιφρόνηση προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ή η απαίτηση κάποιων να θέλουν να λειτουργούν ως συγκυβερνήτες ή υπερκυβερνήτες, χωρίς να έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτό.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τους στέλνει το δικό μήνυμα,  τονίζοντας ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στους διαμαρτυρόμενους αγρότες και στα άλλα κοινωνικά στρώματα είναι να επιτρέψουν άθελά τους να χρησιμοποιηθεί ο δικός τους αγώνας από εγχώρια και ξένα κέντρα που θέλουν κυβερνήσεις-μαριονέτες, οικουμενικές ή άλλες, για να μείνει άθικτο το παλιό σύστημα των κατεστημένων συμφερόντων».

Πηγή Euro2day.gr

 Σχόλια