Εδώλιο για 8, για τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής- Εξηγήσεις για την υπόθεση της NAMSA

248 2

Oκτώ άτομα παραπέμπονται τελικά για την ληστρική -κατά Μαρκογιαννάκη- σύμβαση των ελικοπτέρων της ΠΥ το 2009. Mεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και νυν ανώτερο στέλεχος του Σώματος το οποίος μάλιστα υπηρετεί σε ιδιαίτερα νευραλγική θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή 19 συνολικά ατόμων. Τελικά όμως το δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει 8 μεταξύ των οποίων και τρια στελέχη ιδιωτικής εταιρείας. Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά έξι εκατομμύρια ευρώ.

Όλες τις πτυχές της σκανδαλώδους υπόθεσης την οποία είχε καταγγείλει και μέσω του βήματος της Βουλής ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και διάδοχος του κ. Μαρκογιαννάκη, Σπ. Βούγιας.

Αρχικά οι εισαγγελικές Αρχές είχαν ασκήσει διώξεις εναντίον 33 συνολικά προσώπων, μεταξύ των οποίων ενός στελέχους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο οποίο τελικά αποδόθηκε αμέλεια και όχι δόλος και τριών πρώην αρχηγών του Σώματος. Από τους τρεις παραπέμπεται τελικά ο ένας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώJoin the Conversation

2 comments

  1. SOULIS Απάντηση

    Τελικά να είναι καλά αυτός που υπέγραψε την ληστρική σύμβαση όπως ομολόγησε γιατί αυτός με την βουλευτική ασυλία την γλύτωσε ενώ έθαψε τους άλλους!!!!!!!!!! Αν δεν ς είχε «κάψει» όλοι τους θα ήταν καθαροί σαν τον καταγάλανο αττικό ουρανό…

    1. SOULIS Απάντηση

      Φυσικά αναφέρομαι τον Μαρκογιαννάκη…….