Για… κορόιδα ψάχνει το MEGA: Γίνετε ρεπόρτερ και πάρτε την… ευχή του Μπόμπολα

Για… κορόιδα ψάχνει το MEGA: Γίνετε ρεπόρτερ και πάρτε την… ευχή του Μπόμπολα

Πενία τέχνας, ως γνωστόν, κατεργάζεται, και μια… νέα ιδέα επινόησε το MEGA προκειμένου να βρει… τζάμπα ρεπόρτερς, ψαρεύοντας σε μια τεράστια δεξαμενή από κοινά «ψώνια» που ευχαρίστως θα δούλευαν χωρίς καμία αμοιβή προκειμένου να δουν ενδεχομένως το ονοματάκι τους «στο γυαλί» διεκδικώντας έτσι τα γνωστά… «15 δευτερόλεπτα δημοσιότητας» που τους αναλογούν και να ενισχύσουν φυσικά και το… ευαγές ίδρυμα.

Ήδη με σχετική του καμπάνια, το «μεγάλο» κανάλι, με μια «ελαφρότητα» κυριολεκτικά εγκληματική, καλεί τους τηλεθεατές να πιάσουν μια κάμερα και να αρχίσουν να υποδύονται τους δημοσιογράφους, πλήρως ανυποψίαστοι με τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τέτοιες πρακτικές καθώς ανάμεσα στις θεματικές ενότητες που προτείνονται, βρίσκονται και κάποιες οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες ακόμη και για άτομα με πολύχρονη δημοσιογραφική εμπειρία αλλά και ευαίσθητες από κάθε άποψη.

«Το iTag σας καλεί να καλύψετε μεγάλα θέματα της επικαιρότητας ή να ανεβάσετε το δικό σας θέμα» λέει η Όλγα Τρέμη και ανατρέχοντας στο site βλέπει κανείς πως υπάρχουν και συγκεκριμένες – προτεινόμενες θεματικές ενότητες όπως μετανάστευση, φυσικά φαινόμενα, προσωπικές ιστορίες, μαρτυρίες, αθλητισμός, παράξενα.

Με την ποιότητα της ενημέρωσης να έχει φτάσει στα κατώτατα σημεία, ενέργειες σαν κι αυτές αποδεικνύουν πως πάντα υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερο ευτελισμό του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.


Σχόλια