Γυμναστική προσώπου για να «διώξεις» τις ρυτίδες

Γυμναστική προσώπου για να «διώξεις» τις ρυτίδες

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες αποτελεσματικά. Παρακάτω θα μπορέσεις να διαβάσεις διάφορες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπο, για να καταφέρεις να ανανεώσεις το μυϊκό όγκο.

 

Ασκήσεις για μέτωπο

Ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψεις καλύτερα το μέτωπό σου είναι να τοποθετήσεις τους δείκτες των δαχτύλων ακριβώς επάνω στα μάτια. Στη συνέχεια προσπάθησε ν’ ανασηκώσεις τα φρύδια σου. Ενώ τ’ ανασηκώνεις τράβηξε το δέρμα προς τα κάτω. Επανέλαβε αυτή την άσκηση καθημερινά τουλάχιστον δέκα φορές την ημέρα για να διατηρήσεις το μέτωπό σου λείο χωρίς ρυτίδες.

 

Ασκήσεις για χείλη και χαλαρωμένα μάγουλα

Κλείνοντας τα χείλη σου, σπρώξε τα προς τα εμπρός σαν να θέλεις να φιλήσεις κάποιον. Χαλάρωσε και επανέλαβε την παραπάνω κίνηση, πιέζοντας αυτήν τη φορά τα χείλη με δύο δάχτυλα. Φούσκωσε τα χείλη κλείνοντας αέρα μέσα στο στόμα.

 

Επιπρόσθετη άσκηση για χείλη: Με την άσκηση αυτή θα βελτιώσεις το περίγραμμα των χειλιών σου, κάνοντας τα πιο νεανικά. Με ένταση και δύναμη πρόφερε το γράμμα «Ο».

 

Επιπρόσθετη άσκηση για τα μάγουλα: Παίρνοντας μια βαθιά εισπνοή, φούσκωσε τα μάγουλά σου και κράτησε τον αέρα όσο αντέχεις. Μια παραλλαγή της ίδιας άσκησης είναι να μεταφέρεις τον αέρα αριστερά και δεξιά. Δεύτερη άσκηση είναι να κάνεις ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να ρουφήξεις τα μάγουλά σου.

 

Tip: Κάθε πρωί να πλένεις το πρόσωπο σου με κρύο νερό, να φουσκώνεις τα μάγουλα σου με αέρα και να ξαναρίχνεις κρύο νερό πάνω τους για ένα λεπτάκι. Με αυτό τον τρόπο θα γυμνάζεις τους μυς των ζυγωματικών σου και θα κάνεις το πρόσωπο σου πιο σφριγηλό.

 

 Σχόλια