«Οι γυναίκες από την Αλγερία» πλέον ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου – 180 εκατ. δολάρια για το διάσημο έργο του Πικάσσο

«Οι γυναίκες από την Αλγερία» πλέον ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου – 180 εκατ. δολάρια για το διάσημο έργο του Πικάσσο

Το διάσημο έργο του Πάμπλο Πικάσο αποτελεί από σήμερα το πιο ακριβοπληρωμένο έργο ζωγραφικής του κόσμου και ένα από τα πλέον ακριβά ανεξαρτήτως Τέχνης, καθώς σήμερα επωλήθη σε δημοπρασία του οίκου Christie’s αντί του ποσού των 179,3 εκατ. δολαρίων.

Ο διαδικασία δημοπράτησης διήρκησε μόνον 11 λεπτά και ουδείς βρέθηκε να «απαντήσει» στην μυθώδη προσφορά του αγοραστή, ο οποίος φυσικά και όπως συνηθίζεται, παρέμεινε ανώνυμος.

y2 (2)Το αμέσως προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ τιμής ενός έργου ήταν εκείνο των 142,4 εκατ. δολαρίων που αφορούσε τον βρετανό ζωγράφο Φράνσις Μπέικον και τις «Τρεις Μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ», τριπλού πίνακα ο οποίος και πάλι διατέθηκε μέσω δημοπρασίας, το 2013.

Η συγκεκριμένη ελαιογραφία του Πικάσσο είναι μια ζωντανή, κυβιστική απεικόνιση γυμνών γυναικών εταίρων και αποτελεί μέρος μιας σειράς 15 συνολικά έργων του ισπανού καλλιτέχνη, η οποία δημιουργήθηκε μεταξύ 1954 και 1955, με κάθε πίνακα να χαρακτηρίζεται από τα γράμματα του αλφαβήτου, από το Α έως το Ο.
«Πρόκειται για έναν από τους πλέον συγκλονιστικούς πίνακες που έχουμε δει στην αγορά την τελευταία δεκαετία, είπε ο Philip Hoffman, ιδρυτής και Διευθ. Σύμβουλος του Ομίλου Τέχνης.
algerian-women-delacroix-1955

 «Ναι υπάρχουν ένας ή δυο Πικάσσο ακόμη που θα μπορούσαν ίσως να συντρίψουν ακόμη και αυτό το χρηματικό ρεκόρ αλλά αυτό θα γινόταν μόνο για λόγους προσωπικού γοήτρου του αγοραστή», συμπλήρωσε, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε και τη διαβεβαίωση πως μπορεί σήμερα το ποσόν των 180 εκατ. δολαρίων να φαίνεται τεράστιο, σίγουρα όμως, μετά από μια δεκαετία, μια τέτοια τιμή για τις «γυναίκες από το Αλγέρι» θα δείχνει χαμηλή».Σχόλια