Οι Ρώσοι είχαν προειδοποιήσει το Βέλγιο για ενδεχόμενη επίθεση

58 0

Οι ρωσικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει τις βελγικές αρχές για πιθανό χτύπημα

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει τις βελγικές αρχές ότι τρεις μαχητές του ISIS που είχαν εκπαιδευτεί στην Συρία και είχαν εισέλθει σε βελγικό έδαφος πιθανόν να ετοίμαζαν χτύπημα, σύμφωνα με το live news. Ανάμεσά τους και δύο αδέλφια από την Λευκορωσία.

Να σημειωθεί ότι το μακελειό στις Βρυξέλλες συνέβη ένα 24ωρο μετά την ταυτοποίηση από τις βελγικές αρχές ενός εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μακελάρη του Παρισίου που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες. Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, μάλιστα, συνέδεσε ευθέως τις σημερινές εκρήξεις με τη σύλληψη του «εγκεφάλου» των επιθέσεων στο Παρίσι κάνοντας λόγο για ενέργεια «εκδίκησης».

Την ίδια ώρα η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» μεταφέρει ότι oι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο βασικών υπόπτων, ένας εκ των οποίων είναι συνεργός του Αμπντεσλάμ που είχε βοηθήσει στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στη Γαλλία.

Είναι ο τρομοκράτης που έφτιαχνε τις βόμβες, τον Najim Laachraoui.

Μάλιστα από χτες οι αρχές έχουν εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, βρίσκονταν πολύ κοντά στην σύλληψή του πριν τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες.

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται για το κενό αυτό ασφαλείας που προκάλεσε τη τραγωδία μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.Join the Conversation