Κύκλο νέων τηλεφωνικών επαφών για την επίτευξη συμφωνίας ξεκινάει ο Τσίπρας, εν αναμονή των δανειστών

Κύκλο νέων τηλεφωνικών επαφών για την επίτευξη συμφωνίας ξεκινάει ο Τσίπρας, εν αναμονή των δανειστών

Ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να έχει νέες τηλεφωνικές συνομιλίες με ανώτερους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες στην Ευρωζώνη, προκειμένου να υπάρξει λύση στο αδιέξοδο, ενώ την ίδια ώρα, στελέχη του Μαξίμου δηλώνουν πως υπάρχει αισιοδοξία πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να επιτευχθεί η συμφωνία.

Παράλληλα, αύριο ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ενημέρωση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της νεοεκλεγείσας προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, ενώ όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι ανοιχτός για ενημέρωση σε όποιον πολιτικό αρχηγό των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, το ζητήσει.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αύριο την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται πιθανόν εντός της εβδομάδος σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η οποία δήλωσε με σχετικό δελτίο Τύπου ότι τελεί εν αναμονή της πρόσκλησης των θεσμών.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά ότι αν οι θεσμοί προσκομίσουν στη διαπραγμάτευση κάτι καινούργιο, τότε ενδέχεται και η κυβέρνηση να τοποθετηθεί από την πλευρά της με κάτι καινούργιο.Σχόλια