Λέσβος – Η… παράλληλη πραγματικότητα: Αστυνομικός κλωτσάει μετανάστες την ημέρα της επίσκεψης Τσίπρα (φωτό)

Λέσβος – Η… παράλληλη πραγματικότητα: Αστυνομικός κλωτσάει μετανάστες την ημέρα της επίσκεψης Τσίπρα (φωτό)

Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δύσκολο έργο των Αρχών στη Λέσβο, που ολόκληρο σχεδόν το καλοκαίρι «βούλιαξε» από τους πρόσφυγες, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη στάση μερικών εκπροσώπων του… Νόμου και της Τάξης, απέναντι στο ανθρώπινο δράμα που βιώνει, πέρα από τους Σύρους, ολόκληρη η Ευρώπη.

Οι εικόνες από το «πληγωμένο» νησί κάνουν το γύρο του κόσμου, και είναι για ακόμη μία φορά, εικόνες ντροπής. Μετά τον αστυνομικό στη Κω που χαστούκισε μετανάστη, τώρα ένας συνάδελφός του «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό να κλωτσά μετανάστες στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

1

Μάλιστα, την ώρα που λάμβαναν χώρα όσα – τραγικά – βλέπετε στις φωτογραφίες, στην… άλλη άκρη του νησιού βρισκόταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

2

Τις εξοργιστικές φωτογραφίες ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Saverio Serravezza, ενώ μέσω Twitter ο δημοσιογράφος Olivier Drot, κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό πως δεν μπορεί ή δε θέλει να ελέγξει την ελληνική αστυνομία.

3

Σύμφωνα με τον Saverio Serravezza, στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας φιλοξενούνται μη Σύροι πρόσφυγες, Αφγανοί, Ιρακινοί και άλλων εθνικοτήτων, αφού οι Σύροι βρίσκονται στο Καρά Τεπέ, εκείνο που επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βέρνερ Φάιμαν.

5

Πέρα από τις εικόνες ντροπής, που τραβήχτηκαν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ο Saverio Serravezza έχει ακόμη ένα post. Όπως λέει, ο καταυλισμός προσφύγων στο Καρά Τεπέ, τον οποίο επισκέφτηκαν Τσίπρας – Φάιμαν, ήταν καθαρός, περιποιημένος, τα παιδιά έπαιζαν, η ταυτοποίηση γινόταν σε μόλις δυο ώρες, είχαν νερό, φαγητό και WIFI.

6

Στην άλλη πλευρά του νησιού, ωστόσο, κάποιοι άλλοι πρόσφυγες συνέχιζαν να ζουν μια διαφορετική πραγματικότητα, μακριά από τα φλας των φωτογραφικών μηχανών που αναβόσβηναν, απαθανατίζοντας τους δύο ηγέτες χαμογελαστούς.Σχόλια