Μητσοτάκης: Σοβαρός κίνδυνος για τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Σοβαρός κίνδυνος για τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης

Αν υπάρξουν διαρροές από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία για τη συμφωνία, τίθεται υπό αμφισβήτηση η δεδηλωμένη της κυβέρνησης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εάν η κυβέρνηση σε αυτήν την ψηφοφορία για τη συμφωνία -εφόσον την κλείσει και τη φέρει στη Βουλή- χάσει παραπάνω από 13 βουλευτές υπάρχει την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οταν ρωτήθηκε για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του, στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει μια συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, ανέφερε: «Αν η συμφωνία περάσει – ενδεχομένως με ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης – με διαρροές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τίθεται την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να χάνει ενδεχομένως ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμής της, να στηρίζεται ενδεχομένως – όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια – στην αντιπολίτευση για να περάσει τη συμφωνία και την επόμενη ημέρα να συνεχίζει αμέριμνη να κυβερνάει ωσάν να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα στηρίξει τη συμφωνία αν αυτή πληροί έστω στοιχειώδεις προϋποθέσεις, όπως ανέφερε.

«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «είναι ζήτημα εθνικής ευθύνης πλέον» η ψήφιση μιας συμφωνίας με τους εταίρους.

Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος στα εσωκομματικά, τόνισε ότι: «Η ΝΔ δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της στον βαθμό που εγώ θα ήθελα (…) Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει συθέμελα για να μπορέσει να συνδεθεί με τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που της γύρισαν την πλάτη. Αυτή τη δυναμική δεν βλέπω στον βαθμό που θα ήθελα».

Τέλος, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, λέει: «Οι χαώδεις διαφορές του καθενός από εμάς με την κυβέρνηση, κάνουν τις όποιες διαφορές έχουμε ανάμεσα μας να μοιάζουν αμελητέες. Αν το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ εύκολα πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ακόμα και εκλογικά, με κοινή πολιτική ατζέντα που θα έχει ισχυρό εθνικό πρόσημο».

 Σχόλια