Μητσοτάκης: Το αίτημα για εκλογές είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ

Μητσοτάκης: Το αίτημα για εκλογές είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ

Ότι το αίτημα για εκλογές είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «Η κυβέρνηση καταδικάζει τη χώρα σε αέναο μνημόνιο».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ακόμη ότι «η “επιτυχία” του κ. Τσίπρα είναι η μόνιμη επιτήρηση», κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, που, όπως είπε, «πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες».

«Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό» και επανέλαβε ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο». Όπως είπε, η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια «θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο», υπογράμμισε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για ανέφικτο στόχο.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους Ευρωπαίους για τη μη τήρησή της.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά «δεν είναι κάτι καινούργιο», ενώ εκτίμησε ότι «το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση».

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση Ρέγκλινγκ, τη χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα παράμετρο», ενώ τόνισε ότι η ΝΔ επιθυμεί να «κλειδώσουν» τα επιτόκια και να γίνει επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Τέλος, αναφερόμενος σε ζητήματα Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου από τον ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει τις οικογένειες ανέργων», ενώ στάθηκε στην ανάγκη επανασχεδιασμού της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Παιδείας, εξηγώντας ότι πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.

Έκανε επίσης λόγο για «αλλεργία της κυβέρνησης σε οτιδήποτε ιδιωτικό» που «κάνει κακό στην Παιδεία και την Ελλάδα».Σχόλια