Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας σε κατάστημα – Ακόμη 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εχθές

Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας σε κατάστημα – Ακόμη 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εχθές

Δεκαεπτά, τουλάχιστον, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σήμερα, σε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε μέσα σε αγορά κινητών τηλεφώνων στην πολιτεία Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την επίθεση πραγματοποίησαν δύο νεαρά κορίτσια, βομβίστριες – καμικάζι, οι οποίες έφτασαν στο σημείο με λεωφορείο.
«Ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε γυναίκες έφτασε στην αγορά Farm Center GSM (μια αγορά πώλησης κινητών τηλεφώνων), στο οποίο επέβαιναν και δύο κορίτσια ηλικίας περίπου 11 και 18 ετών, φορώντας μαντίλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας, Μούσα Μαγκάτζι Μάτζια.

«Το ένα κορίτσι μπήκε στην αγορά, το άλλο κορίτσι έμεινε έξω και στη συνέχεια πυροδότησαν τα εκρηκτικά. Τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», τόνισε ο Μάτζια, προσθέτοντας ότι «15 άτομα σκοτώθηκαν από την επίθεση», «χωρίς να υπολογίζονται οι κοπέλες-καμικάζι». Στην επίθεση τραυματίστηκαν 53 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ελαφρά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας, Μουχάμεντ Κατσίνα, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν περί στις 16:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στέλνει συχνά κορίτσια που είχε απαγάγει να διαπράττουν επιθέσεις.

Χθες, τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, σε μια βομβιστική επίθεση σε μια αγορά στην πόλη Γιόλα, σε μια λαχαναγορά, πλάι στον κεντρικό δρόμο στην πόλη Τζιμέτα.Σχόλια