Ο πατέρας γνωστής παρουσιάστριας, το κινητό και η χασισοφυτεία!

Ο πατέρας γνωστής παρουσιάστριας, το κινητό και η χασισοφυτεία!

Του Πέτρου Κουσουλού

Οι κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε σε χασισοφυτεία στον Άγιο Αντώνη Δράκου Φωκίδας εμπλέκει πατέρα πολύ γνωστής παρουσιάστριας σε μια περίεργη ιστορία. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς οι αστυνομικοί φαίνεται ότι τελικά δεν κατάφεραν να διακριβώσουν το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ του συγκεκριμένου επίσης πολύ γνωστού προσώπου και των εγκεφάλων της σπείρας καθώς προχώρησαν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου άλλης συσκευής και όχι εκείνης που βρέθηκε.

Όταν κατάλαβαν το «λάθος» τους και επανήλθαν με νέο αίτημα ήταν πλέον αργά καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απάντησαν ότι είχαν «σβήσει» το αρχείο των κλήσεων!

Στις 31 Αυγούστου 2015 ειδικά αστυνομικά κλιμάκια της ΟΠΚΕ σε συνεργασία με αστυνομικούς από τα τοπικά τμήματα κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να «ξεριζώσουν» 1534 δενδρύλια τα οποία έφταναν μέχρι και τα τρία μέτρα! Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο το οποίο είχαν επιλέξει οι δράστες ως τον κατάλληλο χώρο να καλλιεργήσουν κάνναβη. Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που πέρασε ως μονόστηλο στις εφημερίδες, κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας, ένας μαύρος σάκος με κάνναβη 2200 γραμμαρίων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Alcatel και μια κάρτα SIM. Δίπλα στην φυτεία βρέθηκαν και τρία παραπήγματα τα οποία χρησιμοποιούνταν ως καταλύματα των κατόχων της φυτείας.

 Οι συλλήψεις και οι κλήσεις από το κινητό

 Το κινητό και η κάρτα SIM που βρέθηκαν στην φυτεία, μίλησαν. Στα αρχεία του βρέθηκαν μηνύματα που έδεναν την συμμετοχή συγκεκριμένων κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα από την προανάκριση, την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων οδήγησαν, μερικούς μήνες αργότερα, στον εντοπισμό τεσσάρων ανδρών Αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται για έναν 35χρονο, έναν 40χρονο και έναν 41χρονο και έναν αγνώστων λοιπών στοιχείων που φέρονται ως οι ιδιοκτήτες της χασισοφυτείας. Οι τρεις από τους τέσσερις συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας. Σήμερα είναι προφυλακισμένοι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Η αστυνομική έρευνα όμως συνεχίστηκε. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξερεύνηση του κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε «ξεχασμένο» στην φυτεία και χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για τις διάφορες επικοινωνίες. Από τα αποτελέσματα της έρευνας της ΔΕΕ προέκυψε ότι στην μνήμη του υπήρχαν αποθηκευμένες έξι κλήσεις. Η έκτη κλήση είχε που είχαν δεχθεί ή πραγματοποιήσει οι κάτοχοι της συσκευής ήταν με τον αριθμό τηλεφώνου του πατέρα της γνωστής παρουσιάστριας!

Πρόκειται για επίσης προβεβλημένο πρόσωπο που στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε θέσεις δημόσιας ευθύνης, με ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό.

Ωστόσο στην δικογραφία που αποκαλύπτει το ereportaz αναφέρεται ότι ο ακριβός χρόνος που πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις δεν μπορεί να διακριβωθεί «διότι η ώρα και η ημερομηνία στο κινητό είχαν μηδενίσει» επειδή μάλλον κάποιος είχε βγάλει την μπαταρία. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγράφεται ως ημερομηνία η 1/1/2013.

15303780_1509958355685990_223925280_o
Το διαβιβαστικό της αστυνομίας καταγράφει την δράση της οργάνωσης

Μπέρδεψαν τα ψηφία και δεν έγινε η άρση!

 Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκαλεί σε νομικούς κύκλους και όχι μόνο η «αδυναμία» των αστυνομικών αρχών να πραγματοποιήσουν άρση τηλεφωνικού απορρήτου στην συσκευή που βρέθηκε στην φυτεία. Εκ παραδρομής, όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό, ζήτησαν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου άλλου αριθμού αφού ξέχασαν να συμπεριλάβουν ένα «8»! Όταν επανήλθαν με νέο αίτημα ήταν πλέον αργά καθώς οι περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πλην της Vodafone, απάντησαν ότι δεν τηρούν αρχείο κλήσεων πλέον του ενός χρόνου και έτσι δεν μπορούν να συνεισφέρουν στην αστυνομική έρευνα.

To δικόγραφο-ντοκουμέντο που καταγράφει το «λάθος» στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου!

Εξαιτίας λοιπόν της πλημμελούς αστυνομικής προανάκρισης παραμένει άγνωστος ο λόγος των επικοινωνίας μεταξύ διαφόρων προσώπων, μεταξύ των οποίων και του πατέρα της παρουσιάστριας, με το κινητό της σπείρας αλλά και το αντικείμενο των συζητήσεων.

Γνώριζαν, δεν γνώριζαν ή ήταν απλά στο πλαίσιο της απλής και αθώας φυσικά κοινωνικής συναναστροφής;

 Σχόλια