Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Χωρίς νέες προτάσεις η Ελλάδα  – Εν αναμονή των δηλώσεων

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Χωρίς νέες προτάσεις η Ελλάδα – Εν αναμονή των δηλώσεων

Χωρίς νέες έγγραφες προτάσεις φέρεται να προσήλθε στο σημερινό Eurogroup η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε μια πολύ καλή παρουσίαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:00, ώρα Ελλάδος.

Σε λίγα λεπτά αναμένονται δηλώσεις από τον επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναλυτικότερα, οι «Financial Times» μεταδίδουν ότι η ελληνική αποστολή παρουσίασε το νέο σχέδιό της προφορικά, με μια από τις πηγές τους να κάνει λόγο για «καλή παρουσίαση» από την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ωστόσο οι πληροφορίες για την κατάθεση ή μη πρότασης από την ελληνική πλευρά παραμένουν συγκεχυμένες μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά της Αθήνας, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως η Ελλάδα κατέθεσε προτάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να υπάρξει σχετική συζήτηση στο Eurogroup, καθώς οι εταίροι ήθελαν να περιμένουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να δήλωσε στους ομολόγους του της Ευρωζώνης ότι η Αθήνα θα υποβάλλει επισήμως αιτήματα και προτάσεις την Τετάρτη, μέσω επιστολής την οποία θα στείλει στους θεσμούς. Όταν οι ελληνικές προτάσεις φτάσουν στα χέρια των θεσμών, τότε αυτοί θα προχωρήσουν στην αξιολόγησή τους.

Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι όποιες νέες ελληνικές προτάσεις φαίνεται πως θα πρέπει πρώτα να κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών – με πρώτο εξ αυτών το EuroWorking Group –, τα οποία θα κληθούν να τις αξιολογήσουν και να αποφανθούν, εάν μπορούν όχι μόνο να εφαρμοστούν, αλλά να έχουν και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Εφόσον οι προτάσεις «περάσουν» από τα τεχνικά κλιμάκια, τότε θα ακολουθήσει σύγκλιση ενός νέου Eurogroup.Σχόλια