Ένταλμα σύλληψης για τον επιχειρηματία Άγγελο Μεταξά για την λίστα Λαγκάρντ

Ένταλμα σύλληψης για τον επιχειρηματία Άγγελο Μεταξά για την λίστα Λαγκάρντ

Ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία, γόνου της οικογένειας βιομηχάνων στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, Άγγελου Μεταξά εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του, για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

Τη δίωξη σε βάρος του κ. Μεταξά άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος φέρνοντας τον αντιμέτωπο ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και οι αρχές έσπευσαν άμεσα να τον συλλάβουν, αλλά η οικονομική αστυνομία δεν τον εντόπισε στο σπίτι του, παρά τις πληροφορίες οτι βρισκόταν στην Ελλάδα. Το ένταλμα σύντομα θα γίνει διεθνές ενώ η εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν επαφές για για το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο οι επαφές δεν απέδωσαν καρπούς.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Εισαγγελίας Αθηνών η οποία σε συνεργασία με τον Εισαγγέλεα Οικονομικού εγκλήματος, προσπαθούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά απο τη λίστα Λαγκάρντ.

Μετά την υπόθεση Μπομπολα, κι άλλοι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες της λίστας, εχουν περάσει απο το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας κι έχουν καταβάλει τον τελευταίο μήνα, ποσά ανω των 3.500.000 ευρω. Η βούληση της Δικαιοσύνης φαίνεται οτι είναι να μη χαριστεί σε κανέναν οφειλέτη της λίστας και να αντιμετωπίζει σκληρά εκείνους που αποφεύγουν να πληρώσουν.Σχόλια