Ρήγας: Η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή τα ακραία μέτρα του ΔΝΤ – Δεν υπάρχει σενάριο 180 βουλευτών

Ρήγας: Η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή τα ακραία μέτρα του ΔΝΤ – Δεν υπάρχει σενάριο 180 βουλευτών

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στην «Αυγή» τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση τα ακραία μέτρα που ζητά το ΔΝΤ», άρα τα μέτρα «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφιστούν ούτε από 155, ούτε από 180 ή περισσότερους βουλευτές».

Ανέφερε ότι «όσο και εάν Γερμανία και ΔΝΤ εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους έχοντας ως ουρά και σύμμαχο τη ΝΔ, έχω την αίσθηση πως η συγκυρία και οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι τέτοιες που θα τους αναγκάσουν να αφήσουν τους τακτικισμούς και το blame game και να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο μεταξύ τους, όσο και απέναντί μας».

Ο κ. Ρήγας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει έναν «ιδιαίτερα ολισθηρό δρόμο, υιοθετώντας τη λογική «ό,τι πουν οι δανειστές»», πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή που «η ΝΔ ωρύεται πως μοναδικός υπεύθυνος για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ολόκληρη η Ευρώπη αναγνωρίζει πως δεν είναι η Ελλάδα που κωλυσιεργεί», σημείωσε την ανοιχτή στήριξη των ελληνικών θέσεων στο κοινό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στη Λισαβόνα, «ακόμα και από συντηρητικές κυβερνήσεις, ομοϊδεατών του κ. Μητσοτάκη» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «απαντήσουν ξεκάθαρα, αν συμφωνούν με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων ύψους 5,6 δισ. για την τριετία μετά το 2018».Σχόλια