Σουλτς: Αν ο Τσίπρας δε συμφωνήσει στη δίκαιη πρόταση Γιούνκερ, αμαρτάνει έναντι του ελληνικού λαού

Σουλτς: Αν ο Τσίπρας δε συμφωνήσει στη δίκαιη πρόταση Γιούνκερ, αμαρτάνει έναντι του ελληνικού λαού

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μιλώντας στο Spiegel – online τόνισε ότι «Αν και μπορώ να κατανοήσω την αίσθηση του ‘’φτάνει!’’, και ο ίδιος είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα, πρέπει η καλή πολιτική να σκέφτεται το αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Σουλτς επεσημαίνει ότι «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά, αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη- δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».

«Καμία περικοπή των ελληνικών ελάχιστων συντάξεων, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως πχ. μια υψηλότερη ηλικία για σύνταξη. Καμία αύξηση του ΦΠΑ σε φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και εξοικονόμηση στον στρατιωτικό προϋπολογισμό», τόνισε ο κ. Σουλτς, σημειώνοντας πως οι προτάσεις Γιούνκερ είναι «κοινωνικά ανεκτές».

Τέλος κάλεσε σε σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις».Σχόλια