Σοβάδες οροφής αίθουσας Λυκείου των Ιωαννίνων έπεσαν πάνω στα θρανία!

Σοβάδες οροφής αίθουσας Λυκείου των Ιωαννίνων έπεσαν πάνω στα θρανία!

Με τον πιο τραγικό τρόπο καθημερινά αποδεικνύεται η πλήρης εγκατάλειψη της Παιδείας και όχι μόνο σε επίπεδο εκπαιδευτικού προσωπικού και του ίδιου του περιεχομένου της εκπαίδευσης αλλά και σε εκείνο των κτιριακών υποδομών οι οποίες κυριολεκτικά ρημάζουν, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και τις ζωές των μαθητών.

Το τελευταίο κρούσμα σε σχολική αίθουσα του 1ου Λυκείου Ιωαννίνων όπου την Τρίτη οι σοβάδες της οροφής αποκολλήθηκαν και έπεσαν πάνω στα θρανία των μαθητών, ευτυχώς χωρίς εκείνη την ώρα να βρίσκεται κάποιος μέσα.

Σήμερα το σχολείο είναι κλειστό και οι διαμαρτυρίες των γονιών είναι έντονες καθώς εκτιμούν ότι προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους, εντοπίζονται και σε άλλες αίθουσες.

Παράλληλα οι μαθητές είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματα και τις επόμενες ημέρες εάν δεν υπάρξει πλήρης έλεγχος των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

«Θέλουμε να υπάρξει μία οριστική λύση για το σχολείο μας. Να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο. Αν αυτό δεν γίνει η αποχή μας θα συνεχιστεί» ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελους των μαθητών Νίκος Ζαρκάδας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ο έλεγχος από κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των προβλημάτων. Θυμίζουν δε ότι και πέρυσι οι μαθητές χρειάστηκε να αποχωρήσουν από τις αίθουσες όταν από την οροφή έμπαιναν νερά με αποτέλεσμα το σχολείο να πλημμυρίσει.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο 1ο Λύκειο έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι του Δήμου Ιωαννιτών ενώ το πρωί βρέθηκε στο σχολείο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Ράπτης, ο οποίος είδε από κοντά τις τελευταίες ζημιές στο κτίριο.


Σχόλια