Στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζομένους του Μαρινόπουλου

Στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζομένους του Μαρινόπουλου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ 12χιλ εργαζόμενοι ζουν με τον κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο και πως ακόμα ένας επιχειρηματικός όμιλος, προστίθεται στη λίστα, των υπό πτώχευση εταιρειών.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ 
«Ακόμη 12.000 εργαζόμενοι της εταιρίας «Μαρινόπουλος» κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ως αποτέλεσμα της κρίσης στον κλάδο του εμπορίου και του ανταγωνισμού επιχειρηματικών ομίλων, που νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους κι όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων.
Το γεγονός ότι ένας ακόμη μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος του εμπορίου προστίθεται στη λίστα των υπό πτώχευση εταιριών, αποδεικνύει ότι η επιστροφή στη ανάπτυξη, που υπόσχεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, περνάει μέσα από πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές εταιριών, με μόνιμα θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους», σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Εκθέτει όλες εκείνες τις δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης υπεράσπιζαν τα κέρδη των επιχειρήσεων και συκοφαντούσαν τους εργατικούς αγώνες, τις απεργίες, την ταξική πάλη, ότι αυτά κλείνουν τις επιχειρήσεις και αυξάνουν την ανεργία».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει τον ρόλο του «Ποντίου Πιλάτου», αποδεικνύοντας ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης δεν μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τιθασεύσει τους νόμους ζούγκλας της καπιταλιστικής οικονομίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση, όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά προετοιμάζει και νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενώ με την αλλαγή στην πτωχευτική διαδικασία περιορίζει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρία Μαρινόπουλος, για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματά τους».

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος ΕΒΕΑ: Αν «σκάσει» η «Μαρινόπουλος», θα είναι σε αντιστοιχία η Lehman Brothers της ΕλλάδαςΣχόλια