10:03 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πρόεδρος ΕΒΕΑ: Αν «σκάσει» η «Μαρινόπουλος», θα είναι σε αντιστοιχία η Lehman Brothers της Ελλάδας

Πρόεδρος ΕΒΕΑ: Αν «σκάσει» η «Μαρινόπουλος», θα είναι σε αντιστοιχία η Lehman Brothers της Ελλάδας

«Αν τυχόν “σκάσει” η αλυσίδα Μαρινόπουλος θα είναι σε αντιστοιχία η Lehman Brothers της Ελλάδας», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μίχαλος αναφερόμενος στις επιπτώσεις στην αγορά, σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση της «Μαρινόπουλος», τόνισε ότι πρώτο μέλημα είναι οι περίπου 13.000 εργαζόμενοι της εταιρείας, αλλά και οι 1.250 προμηθευτές, οι οφειλές προς οποίους – όπως εκτιμά το ΕΒΕΑ – ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο ίδιος, ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφήνει εκτεθειμένο σε μεγάλο βαθμό έναν ικανό αριθμό των προμηθευτών της εταιρείας, κάνοντας λόγο για άμεσο λουκέτο σε περίπου σε 150 επιχειρήσεις.

Όπως σημείωσε, βάσει υπολογισμών, θα χαθούν περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας, τόσο στον όμιλο, όσο και στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε σε «σοβαρές δυσκολίες εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του ίδιου του ομίλου τα τελευταία δύο χρόνια», ενώ τόνισε ότι ο αφελληνισμός της αλυσίδας θα ήταν λάθος και δήλωσε αισιόδοξος πως, αν πρυτανεύσει η λογική και η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, είναι εφικτό να βρεθεί λύση.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας